Τροχοί & TIR

Πατούλης: Στον ΟΑΣΑ ο έλεγχος του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής

Την άρση των αλληλεπικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων μεταξύ Ο.Α.Σ.Α. και Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την άσκηση της εποπτείας και του διαχειριστικού ελέγχου της «ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε.» ζητά από το υπ.
Τετάρτη 13/04/2022 - 11:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Την άρση των αλληλεπικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων μεταξύ Ο.Α.Σ.Α. και Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την άσκηση της εποπτείας και του διαχειριστικού ελέγχου της «ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε.» ζητά από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης. Ταυτόχρονα ζητά τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στον Ο.Α.Σ.Α. κατά πλήρη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 3920/2011.

Ο παραπάνω νόμος ορίζει ότι στις αρμοδιότητες του ΟΑΣΑ περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων και τα εξής:

  • Ο στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός και ο έλεγχος παροχής του συγκοινωνιακού έργου με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (επίγεια και υπόγεια) στην περιοχή αρμοδιότητάς του με ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την ποιότητα ζωής και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία.

  • Ο έλεγχος και η επίβλεψη των ΕΠΣΕ

  • Η κατανομή του συγκοινωνιακού έργου στις ΠΣΕ που λειτουργούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του και ο συντονισμός αυτών.

Επίσης, στις αρμοδιότητες του ΟΑΣΑ περιλαμβάνονται:

  • Ο έλεγχος των προγραμμάτων δρομολόγησης των μέσων δημόσιας συγκοινωνίας

  • Ο σχεδιασμός σταθμών μετεπιβίβασης μεταξύ των δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων, καθώς και μεταξύ ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς κ.α.

PreviousNext