Τροχοί & TIR

Πειραγμένοι ταχογράφοι σε δεκάδες φορτηγά

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τους στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου, εντό
Δευτέρα 15/06/2020 - 14:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τους στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου, εντόπισαν 40 από αυτά, ενώ στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα ανωτέρω οχήματα, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στους οδηγούς των οχημάτων να επεμβαίνουν στην ορθή λειτουργία των ταχογράφων και ειδικότερα στην καταγραφή της δραστηριότητας που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την ταχύτητα των οχημάτων.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Είκοσι ακόμη φορτηγά με μαγνήτες για την παραποίηση των ενδείξεων του ταχογράφου εντοπίστηκαν σε ελέγχους στην Ιόνια Οδό, καθώς και άλλα φορτηγά σε μπλόκο στην Εγνατία από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Έκλεβε μπαταρίες φορτηγών

Στο μεταξύ, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εξιχνίασε υπόθεση που αφορούσε σε πλήθος κλοπών μπαταριών από οχήματα, κυρίως φορτηγά, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο είχε αφαιρέσει συνολικά 35 μπαταρίες οχημάτων, με την αξία τους να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ.

Από την ίδια Αστυνομική Διεύθυνση εξιχνιάστηκαν, επίσης, τρεις υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών και πέντε υποθέσεις λαθρεμπορίου.

 

PreviousNext