Τροχοί & TIR

Πλαστογράφηση άδειας διέλευσης με βερνίκι νυχιών!

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε Δανός οδηγός/ ιδιοκτήτης φορτηγού δημοσίας, από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για πλαστογραφία. Ο 34χρονος μεταφορέας από το Skanderborg της Δανίας
Σάββατο 10/04/2021 - 10:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε Δανός οδηγός/ ιδιοκτήτης φορτηγού δημοσίας, από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για πλαστογραφία.

Ο 34χρονος μεταφορέας από το Skanderborg της Δανίας κρίθηκε ένοχος για πλαστογράφηση μεταφορικής άδειας ΕΔΥΜ, χρησιμοποιώντας το γυαλιστικό βερνίκι νυχιών.

Όπως ο ίδιος εξήγησε στο δικαστήριο, είχε ένα αντίτυπο άδειας και με το συγκεκριμένο υγρό μπορούσε να καλύπτει τις γραμμώσεις που υπάρχουν σαν υδατογράφημα πάνω στο έντυπο και να συμπληρώνει κατόπιν νέα στοιχεία, όπως αριθμός άδειας, ημερομηνία έκδοσης, περιοχή αναχώρησης – προορισμού κ.λπ.

Σε έναν έλεγχο από Μικτό Κλιμάκιο, ο αστυνομικός, ιδιαίτερα παρατηρητικός, πρόσεξε ότι υπήρχε κάποια αίσθηση στην αφή περνώντας το δάκτυλό του πάνω από τα σημεία με το βερνίκι.

Ακολούθησε διασταύρωση στοιχείων, αν δηλαδή η μεταφορική εταιρεία που ανήκε το φορτηγό είχε λάβει τη συγκεκριμένη άδεια.

Μετά την αρνητική απάντηση, έγινε παραπέρα έλεγχος και αποκαλύφθηκε ότι η άδεια είχε πλαστογραφηθεί. Ο ίδιος ο οδηγός αναγκάστηκε να περιγράψει και τον τρόπο με τον οποίο πλαστογράφησε την άδεια.

Να σημειωθεί, επίσης, πως στο μεταξύ η μεταφορική του 34χρονου χρεωκόπησε.

PreviousNext