Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε μια νέα επένδυση στην PowerShare, μια νεοφυή ηλεκτρονική πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτροκίνητων, με έδρα στην Κίνα.

Η PowerShare παρέχει μια online πλατφόρμα που συνδέει τους οδηγούς των EVs, τους παρόχους των σημείων φόρτισης και τους προμηθευτές ενέργειας, προσφέροντας μια απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης. Βασισμένη σε σύστημα “νέφους” (cloud), η πλατφόρμα επιτρέπει στους προμηθευτές να παρακολουθούν τη ζήτηση από τα οχήματα, σε συνδυασμό με την ικανότητα ισχύος του δικτύου και της δυνατότητας των οδηγών να βρουν διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης.

Ο κ. François Dossa, Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της Alliance Ventures και του Open Innovation, δήλωσε: "Η τεχνογνωσία της PowerShare ανταποκρίνεται στον στόχο της Συμμαχίας για διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στην ηλεκτροκίνηση. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό δίκτυο υποδομών για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των νέων υπηρεσιών κινητικότητας και αναμένουμε από την τεχνολογία της Powershare να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Επιπλέον, η έδρα της PowerShare στην Κίνα, ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή μας παρουσία σε αυτή την αγορά, διαδραματίζοντας τον ρόλο του στρατηγικού κόμβου."

Η επένδυση στην PowerShare έρχεται να προστεθεί σε άλλες δέκα επενδύσεις της Alliance Ventures, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, όλες με έμφαση στο μέλλον της κινητικότητας.