Τροχοί & TIR

Η κινητή αποθήκη της Ford για «last-mile» παραδόσεις (+video)

Ένα Ford Transit έχει μετατραπεί σε μία «κινητή αποθήκη» και δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την εταιρεία logistics Gnewt της Menzies Distribution, προκειμένου να διερευνη
Τετάρτη 13/03/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το πρωτότυπο Ford Transit, εκτός από τα δέματα μεταφέρει και ποδήλατα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην τελική διανομή-παράδοση (last-mile delivery) των προϊόντων.
Το πρωτότυπο Ford Transit, εκτός από τα δέματα μεταφέρει και ποδήλατα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην τελική διανομή-παράδοση (last-mile delivery) των προϊόντων.

Ένα Ford Transit έχει μετατραπεί σε μία «κινητή αποθήκη» και δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την εταιρεία logistics Gnewt της Menzies Distribution, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περιορισμού του κυκλοφοριακού προβλήματος, μείωσης των ρύπων και βελτίωσης των χρόνων παράδοσης των προϊόντων.

Το εν λόγω πρωτότυπο βαν, εκτός από τα δέματα μεταφέρει και ποδήλατα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην τελική διανομή-παράδοση (last-mile delivery) των προϊόντων. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η «last-mile» υπηρεσία διανομών της Gnewt, τροφοδοτείται από το «έξυπνο» λογισμικό πολυτροπικής δρομολόγησης «MoDe:Link» της Ford, το οποίο στηρίζεται σε cloud και διαχειρίζεται όλες τις πτυχές της παράδοσης δεμάτων από την αποθήκη έως την πόρτα.

Το υπό δοκιμή Ford Transit λειτουργεί ως δυναμικός κόμβος παράδοσης που συλλέγει παραγγελίες από μια αποθήκη και στη συνέχεια σταματάει σε στρατηγικές τοποθεσίες που καθορίζονται ως οι πιο αποτελεσματικές για κάθε παρτίδα παραγγελιών. Η ιδιόκτητη πλατφόρμα λογισμικού της Ford, συντονίζεται με κοντινούς πεζούς μεταφορείς ή ενδεχομένως με courier ποδηλάτων, για να εκπληρωθεί το τελευταίο σκέλος της κάθε παράδοσης, ενώ στο μέλλον σχεδιάζεται να συμμετέχουν drones και αυτόνομα ρομπότ στην όλη διαδικασία. Η «κινητή αποθήκη» έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατή και με οχήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολυτροπικές παραδόσεις όπως αυτή που δοκιμάζεται στο Λονδίνο, έχουν τη δυνατότητα να είναι ταχύτερες, φθηνότερες και να προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, σε σύγκριση με αυτές που πραγματοποιούνται μόνο με βαν. Η Ford εκτιμά ότι ένα βαν και μια ομάδα τεσσάρων διανομέων με τα πόδια ή το ποδήλατο, μπορούν να παραδώσουν τον ίδιο αριθμό δεμάτων με πέντε βαν που λειτουργούν συμβατικά.

Video URL
Η Ford εκτιμά ότι ένα βαν και μια ομάδα τεσσάρων διανομέων με τα πόδια ή το ποδήλατο, μπορούν να παραδώσουν τον ίδιο αριθμό δεμάτων με πέντε βαν που λειτουργούν συμβατικά.
PreviousNext