Τροχοί & TIR

Πολυτελές πούλμαν για την αμερικανική αγορά

Η Prevost, θυγατρική της Volvo Buses, παρουσίασε τη νέα γενιά πούλμαν για τους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται για τα Η3-45 που βασίζονται σε νέο σασί και αμάξωμα, ενώ φέρουν και γραμμή με
Σάββατο 20/05/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Prevost, θυγατρική της Volvo Buses, παρουσίασε τη νέα γενιά πούλμαν για τους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται για τα Η3-45 που βασίζονται σε νέο σασί και αμάξωμα, ενώ φέρουν και γραμμή μετάδοσης κίνησης τελευταίας γενιάς. 

«Το απερχόμενο H3-45 είναι η ναυαρχίδα της Prevost και τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει θέσει τα πρότυπα στον κλάδο», δήλωσε ο François Tremblay, Πρόεδρος της Prevost.

«Έχουμε ανασχεδιάσει όλα τα μέρη και εξαρτήματα του οχήματος για να δημιουργήσουμε έναν πούλμαν που όχι μόνο θα είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, αλλά θα το δείχνει κιόλας, με τον μοναδικό σχεδιασμό του. Το εσωτερικό, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, είναι εμπνευσμένο από την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία. Ό,τι εφαρμόσαμε στο H3-45 το κάναμε έχοντας κατά νου την εμπειρία των επιβατών και του οδηγού».

Η πιο εντυπωσιακή καινοτομία σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, είναι το νέο αεροδυναμικό σχήμα του πούλμαν, που το κάνει έως και 12% πιο αποδοτικό (στην κατανάλωση καυσίμου) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. «Η βελτιωμένη απόδοση καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των πελατών μας για τη μείωση του κόστους και για τη μείωση των εκπομπών, και το νέο, ολιστικά βελτιωμένο, H3-45 ευθυγραμμίζεται καλά με αυτές τις φιλοδοξίες», λέει η Anna Westerberg, Πρόεδρος της Volvo Buses.

Καινοτόμος σχεδιασμός για πιο ομαλό και ασφαλές ταξίδι με πούλμαν

Εκτός από την εξοικονόμηση καυσίμου, το αεροδυναμικά «φροντισμένο» προφίλ του νέου πούλμαν έχει επίσης ως αποτέλεσμα πιο ομαλή οδήγηση και μειώνει σημαντικά τον θόρυβο, γεγονός που κάνει το πούλμαν ευχάριστο και πιο άνετο στην οδήγηση. Ένα άλλο πλεονέκτημα του αεροδυναμικού σχεδιασμού του είναι η μικρότερη διασπορά του εδάφους, με αποτέλεσμα καλύτερη ορατότητα και συνολικά καθαρότερο εξωτερικό. Για τους επιβάτες, ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια επανασχεδιασμένη, μεγαλύτερη είσοδο που κάνει την επιβίβαση πιο ομαλή και ευκολότερη. Επιπλέον, το εσωτερικό έχει 50% περισσότερο φωτισμό για να παρέχει μια πιο φωτεινή και πιο ευχάριστη εμπειρία και μια νέα διάταξη παραθύρων προσφέρει καλύτερες θέσεις και θέα.

Εύκολο στην οδήγηση, εύκολο στη συντήρηση

Για να διευκολύνει τη συντήρηση για τους ιδιοκτήτες, η Prevost έκανε ορισμένες αλλαγές, όπως ένα νέο σύστημα φωτισμού, το οποίο είναι φουλ LED για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και διαθέτει λειτουργία καθαρισμού για να φωτίζει πλήρως την καμπίνα για καλύτερη ορατότητα κατά τον εσωτερικό καθαρισμό και τη συντήρηση. Για ευκολία στη συντήρηση, έχει προστεθεί ένας μπροστινός πίνακας για εύκολη πρόσβαση και συντήρηση των συστημάτων υαλοκαθαριστήρα και απόψυξης και των μονάδων κλιματισμού οδηγού.

PreviousNext