Τροχοί & TIR

Πρόβλημα στα φρένα λόγω μη γνήσιων ανταλλακτικών

Η Βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Οδηγών και Οχημάτων DVSA (Driver and Vehicle Standards Agency) εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση μετά τη διαπίστωση ύπαρξης ελαττωματικών φρένων τύπου τυμπάνου σε βαρέα
Τρίτη 29/09/2020 - 12:23
Κοινοποίηση στα Social Media
Στα ταμπούρα (φωτό) τα επί μέρους εξαρτήματα υπόκεινται σε υψηλές τριβές. Η αντοχή τους σε αυτές προϋποθέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές υλικών και συστημάτων παραγωγής.
Στα ταμπούρα (φωτό) τα επί μέρους εξαρτήματα υπόκεινται σε υψηλές τριβές. Η αντοχή τους σε αυτές προϋποθέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές υλικών και συστημάτων παραγωγής.

Η Βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Οδηγών και Οχημάτων DVSA (Driver and Vehicle Standards Agency) εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση μετά τη διαπίστωση ύπαρξης ελαττωματικών φρένων τύπου τυμπάνου σε βαρέα φορτηγά μετά και το δεύτερο πρόβλημα που εντοπίστηκε σε φορτηγό Scania P-400.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DVSA τα συγκεκριμένα ταμπούρα προέρχονταν από την aftermarket αγορά ανταλλακτικών και δεν ήταν της Scania.

Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, οδηγοί αντιμετώπισαν πρόβλημα στο φρενάρισμα, καθώς τα μπροστινά τους φρένα δεν έπιασαν. Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε θραύση της επιφάνειας πέδησης (πλάκα τριβής).

Η DVSA κάλεσε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν χρησιμοποιήσει φρένα τύπου τυμπάνου της συγκεκριμένης μάρκας και προέλευσης να προβούν άμεσα σε έλεγχο της κατάστασης που βρίσκονται.

Για το θέμα, μόλις έγινε γνωστό, μίλησε και ο Mark Grant, διευθυντής υπηρεσιών της Scania στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Περιπτώσεις σαν αυτές δείχνουν την ανάγκη χρήσης μόνο γνήσιων ανταλλακτικών από τη Scania. Τα φρένα της Scania έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια και όλα τα εξαρτήματά τους έχουν κατασκευαστεί για να διασφαλίζουν τη μακρύτερη διάρκεια ζωής και απόδοσης», ανέφερε ο Mark Grant και συμπλήρωσε ότι και τα ταμπούρα που κατασκευάζονται από την παραγωγή Scania VRS για τοποθέτηση σε άλλες μάρκες είναι, επίσης, ασφαλή, καθώς έχουν κατασκευαστεί με τα ίδια ποιοτικά στάνταρ της Scania.

Σημειώνεται, τέλος, πως η DVSA διενεργεί καθημερινούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων στους βρετανικούς αυτοκινητόδρομους, όπως τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου στη χώρα μας.

PreviousNext