Τροχοί & TIR

Μπαταρίες ηλεκτρικών από PSA και Total

Την κοινοπραξία «ACC» συμφώνησαν να ιδρύσουν οι όμιλοι Groupe PSA/Opel και Total/Saft, προκειμένου να ξεκινήσουν από το 2023 να παράγουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Το εν λόγω εγχείρημα έλαβε την
Κυριακή 04/10/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την κοινοπραξία «ACC» συμφώνησαν να ιδρύσουν οι όμιλοι Groupe PSA/Opel και Total/Saft, προκειμένου να ξεκινήσουν από το 2023 να παράγουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Το εν λόγω εγχείρημα έλαβε την έγκριση της Ε.Ε. και έχει την οικονομική ενίσχυση των Αρχών της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες συνέβαλαν από κοινού 1,3 δισ. ευρώ, με το σύνολο της επένδυσης να υπερβαίνει τα 5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Total/Saft θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της στον τομέα του R&D (Έρευνας και Ανάπτυξης) και της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ το Groupe PSA θα συνδράμει μέσω της γνώσης του για την αγορά αυτοκινήτων και της εμπειρίας του στην παραγωγή. Το κέντρο R&D στο Bordeaux και το εργοστάσιο στο Nersac της Γαλλίας έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να αναπτύξουν τις νέες τεχνολογίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης. Στο τέλος αυτής της φάσης, η παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει σε δύο «gigafactories», στο Douvrin της Γαλλίας και στο Kaiserslautern της Γερμανίας.

«Η δημιουργία της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας μπαταριών που επιθυμούσαμε είναι πλέον πραγματικότητα. Αυτό το νέο βήμα συνάδει με τον κεντρικό μας σκοπό: να προσφέρουμε στους πολίτες καθαρή, ασφαλή και προσιτή κινητικότητα και δίνει στο Groupe PSA ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πλαίσιο της αυξανόμενης πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Groupe PSA, Carlos Tavares.

«Η δημιουργία της ACC δείχνει τη δέσμευση της Total να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και να αναπτυχθεί ως μια ευρεία εταιρεία ενέργειας, ένας σημαντικός παράγοντας στην ενεργειακή μετάβαση. Φιλοδοξία μας είναι να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της θυγατρικής μας SAFT στις μπαταρίες και τη βιομηχανική εμπειρία του συνεργάτη μας PSA, για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη άνοδο των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Total, Patrick Pouyanné.

Στο ίδιο τεύχος #390

PreviousNext