Τροχοί & TIR

Προγραμματίστε έγκαιρα μεταφορές-διανομές στη Ν. Φιλαδέλφεια. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του τελικού του Conference League

Η τροφοδοσία των καταστημάτων
Τετάρτη 15/05/2024 - 15:13
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: OPAP Arena
φωτό: OPAP Arena

Αποκλεισμένο σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου θα είναι το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας στις 29 Μαΐου στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του τελικού του UEFA Europa Conference League, ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις κυκλοφορίας ακόμη και στην Αττική Οδό.

Αυτό σημαίνει ότι μεταφορικές εταιρείες και courier θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω μέτρα και να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μεταφορές/ διανομές στην περιοχή και πάντως όχι στις 29 Μαΐου. 

Ειδικότερα, την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μαΐου θα ισχύουν τα εξής:

- Αυστηρές ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου πέριξ του γηπέδου διεξαγωγής του τελικού. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου, με μέριμνα εξαιρέσεων για όσους χρήζουν βοήθειας, τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους.

- Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, μέρος της οποίας θα παραμείνει επίσης κλειστό.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στη δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας και στους δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Γαλατσίου.

- Πέραν της περιοχής γύρω από το γήπεδο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην Εθνική οδό (Κηφισός), η οποία στις 29 Μαΐου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αχαρνών έως τη Μεταμόρφωση, ενώ κλειστή θα παραμείνει στις 29 Μάϊου και η γέφυρα Βρυούλων.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αττική Οδό και στα δυο ρεύματα.

- Τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη την Αθήνα στις 29 Μάϊου (κάποια μέτρα θα ισχύσουν και στις 28 Μαΐου). 

- Γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι.

- Πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς με κόκκινο στο χάρτη (το γενικό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες). Επομένως η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

- Τα σχολεία θα είναι κλειστά στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μάϊου.

- Κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

- Αλλαγές θα σημειωθούν στις 29 Μαΐου στα δρομολόγια της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στην περιοχή απαγόρευσης.

Τούτο, διότι πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς που θα παραμείνουν κλειστές. Επομένως, προτείνεται η τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στις οδούς που θα μείνουν κλειστές να γίνει πριν την Τετάρτη 29 Μάϊου στις 06:00 το πρωί.

PreviousNext