Τροχοί & TIR

Πρόταση ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στα διευρωπαϊκά δίκτυα Μεταφορών

Την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο πρόγραμμα (TEN-T), το οποίο αφορά στην ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων Μεταφορών, πρότεινε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, στ
Τρίτη 08/09/2020 - 09:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο πρόγραμμα (TEN-T), το οποίο αφορά στην ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων Μεταφορών, πρότεινε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της κατά τη  συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, η κα. Κουντουρά πρότεινε:

• Την ενίσχυση της ασφάλειας των οδικών δικτύων.

• Την ταχύτερη σύνδεση του προγράμματος TEN-T με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τη χρήση βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων.

• Την προώθηση υψηλού επιπέδου θαλασσίων υποδομών. Επισήμανε ότι σε συνδυασμό με την απαραίτητη απεξάρτηση από τον άνθρακα, οι θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική στις οδικές μεταφορές και δημιουργούν συνέργειες για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των νησιωτικών περιοχών.

• Τη βελτίωση της συνδεσιμότητας των περιφερειακών, νησιωτικών και πιο απομακρυσμένων περιοχών. Η κυρία Κουντουρά ανέφερε ότι πρέπει να ενταχθεί ως στρατηγικός στόχος στην αναθεώρηση του ΤΕΝ-Τ για όλα τα μέσα μεταφοράς, καθώς αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τη συνοχή, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ έχει σημαντική γεωπολιτική σημασία για τα σύνορα της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα.

PreviousNext