Τροχοί & TIR

Πτώση 21% στην κυκλοφορία φορτηγών μέσω του Eurotunnel

Σημαντική πτώση 21% κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του έτους η κυκλοφορία των φορτηγών μέσω του Eurotunnel. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Getlink, μητρικής εταιρείας του τούνελ, η παραπάνω μείωση στην κίνησ
Τετάρτη 05/05/2021 - 09:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντική πτώση 21% κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του έτους η κυκλοφορία των φορτηγών μέσω του Eurotunnel.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Getlink, μητρικής εταιρείας του τούνελ, η παραπάνω μείωση στην κίνηση των φορτηγών ήρθε ως επακόλουθο των περιορισμών που τέθηκαν για την προστασία από την πανδημία Covid-19, κυρίως όμως εξαιτίας των δυσκολιών που οι επιχειρήσεις και οι μεταφορικές εταιρείες αντιμετώπισαν λόγω του Brexit και είχαν να κάνουν με τις νέες διατυπώσεις και τις νέες τελωνειακές απαιτήσεις στη διακίνηση των αγαθών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (πρώτο τρίμηνο του 2020) σημειώθηκε πτώση 10% στην κυκλοφορία των φορτηγών.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο για το Eurotunnel είναι ότι διατήρησε το ποσοστό 38,9% που είναι το υψηλότερο μερίδιο στη διακίνηση των φορτηγών, όταν το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών που διαθέτουν τα φέρυ των γραμμών της θάλασσας της Μάχης.

Μεγάλη, ωστόσο, ήταν η μείωση των εσόδων κατά 34% για το Eurotunnel συνυπολογίζοντας, βέβαια, και τη δραματική πτώση στη διακίνηση των επιβατών λόγω της πανδημίας.

PreviousNext