Τροχοί & TIR

Πυροσβέστης-Οδηγός Επιδείξεων Scania Κατά του Καρκίνου

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει ιδρύσει ένα ταμείο για τη συλλογή πόρων για την έρευνα σχετικά με διάφορες μορφές καρκίνου. Αφορμή στάθηκαν τα υψηλά ποσοστά εκδήλωσης της νόσου ανάμεσα στο προσωπικό της υπηρεσίας που, δυστυχώς είναι αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.
Δευτέρα 17/12/2012 - 10:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει ιδρύσει ένα ταμείο για τη συλλογή πόρων για την έρευνα σχετικά με διάφορες μορφές καρκίνου.
Αφορμή στάθηκαν τα υψηλά ποσοστά εκδήλωσης της νόσου ανάμεσα στο προσωπικό της υπηρεσίας που, δυστυχώς είναι αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα σε εργαζόμενους πυροσβέστες σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία όπου, συγκεκριμένες μορφές καρκίνου (λευχαιμία, προστάτης κ.ά.) αναγνωρίζονται ως «occupational diseases» δηλαδή, επαγγελματικές ασθένειες.

Μέρος της εκστρατείας ενημέρωσης που «τρέχει» αυτή την εποχή από την πυροσβεστική υπηρεσία της Στοκχόλμης είναι κι ένα διπλοκάμπινο Scania σε ροζ απόχρωση. Οδηγός του είναι ο κ. Håkan Lilja ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του συνοδεύει τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου στις παρουσιάσεις νέων μοντέλων Scania, ανά την Ευρώπη.

Ο Håkan Lilja μέχρι το 1989 ήταν επαγγελματίας οδηγός σε εταιρεία διεθνών μεταφορών. Ακόμη και μετά την πρόσληψή του από το πυροσβεστικό σώμα συνέχισε να εκτελεί δρομολόγια όταν είχε χρόνο. Στο δυναμικό της Scania εντάχθηκε το 2008 όταν ο Σουηδός κατασκευαστής ήταν σε επαφή με τον εργοδότη του για συμβουλές και παρατηρήσεις αναφορικά με τη γραμμή μετάδοσης κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικών φορτηγών διάσωσης. Του προτάθηκε τότε να δουλέψει στο γνωστό DemoCentre της Scania καθώς και να παραδίδει αυτοκίνητα σε πελάτες.

PreviousNext