Τροχοί & TIR

Scania ηλεκτρικός συρμός 64 τόνων

Μόνο με μπαταρίες θα κινείται ο συρμός των 64 τόνων μικτού βάρους που η Scania θα παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι στον πελάτη της, την εταιρεία τροφίμων Dagab, η οποία ήδη λειτουργεί έναν στόλο ηλεκτρι
Δευτέρα 09/05/2022 - 14:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Μόνο με μπαταρίες θα κινείται ο συρμός των 64 τόνων μικτού βάρους που η Scania θα παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι στον πελάτη της, την εταιρεία τροφίμων Dagab, η οποία ήδη λειτουργεί έναν στόλο ηλεκτρικών φορτηγών Scania στη Σουηδία.

Το φορτηγό τριών αξόνων θα κοτσάρει συρόμενο τεσσάρων αξόνων. Τα σασί και των δύο θα φιλοξενούν συστοιχίες μπαταριών, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή χωρητικότητα σε kWh απαραίτητη για τη λειτουργία τόσο του ηλεκτρικού μοτέρ που θα κινεί τον συρμό όσο και των ψυκτικών μηχανημάτων των θαλάμων.

Η Scania ανακοινώνει ότι ο συρμός θα μπορεί να πραγματοποιεί μεταφορές νωπών προϊόντων με μηδενικούς ρύπους αντικαθιστώντας την κίνηση δύο φορτηγών ντίζελ.

Η πλήρης φόρτιση των μπαταριών θα γίνεται στη διάρκεια της νύχτας, ενώ θα ακολουθεί και δεύτερη υποστηρικτική φόρτιση στη διάρκεια της ημέρας με στόχο ο συρμός να αποκτά χιλιομετρική εμβέλεια από 300 μέχρι 450 χιλιόμετρα την ημέρα.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα για τη φόρτιση των μπαταριών θα παράγεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και για τον λόγο αυτό η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συρμού εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα για τον εξηλεκτρισμό των Μεταφορών και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά και σουηδικά ταμεία.

PreviousNext