Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει πόρους για το σιδηροδρομικό δίκτυο

«Η Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, θα διεκδικήσει πόρους από τον υφιστάμενο και τον επόμενο Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility), για να ανατάξει και ενδυναμώσει το σιδηροδρο
Δευτέρα 04/12/2023 - 16:14
Κοινοποίηση στα Social Media

«Η Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, θα διεκδικήσει πόρους από τον υφιστάμενο και τον επόμενο Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility), για να ανατάξει και ενδυναμώσει το σιδηροδρομικό της δίκτυο, να ενισχύσει τις διασυνοριακές μεταφορές και να συνδέσει τον σιδηρόδρομό της με λιμάνια της χώρας. Εργαζόμαστε, μεθοδικά και συγκροτημένα για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους».

Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και σημείωσε:

«H ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη μίας πραγματικά ενοποιημένης και αποτελεσματικής αγοράς. Η πανδημία, η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και οι φυσικές καταστροφές κατέδειξαν τη σπουδαιότητας της συνδεσιμότητας στις μεταφορές και της ανθεκτικότητας στις υποδομές. Κυρίως, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, που παραμένει κατακερματισμένο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

PreviousNext