Τροχοί & TIR

Σταθερά ανεβαίνουν φορτηγά – λεωφορεία

Με σταθερό ανοδικό ρυθμό συνεχίζονται οι πωλήσεις των φορτηγών και των λεωφορείων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ταξινομήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επεξεργά
Τρίτη 12/11/2019 - 10:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Με σταθερό ανοδικό ρυθμό συνεχίζονται οι πωλήσεις των φορτηγών και των λεωφορείων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ταξινομήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επεξεργάζεται ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων, Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις νέων φορτηγών όλων των κατηγοριών καταγράφουν αύξηση 3,3% τον περασμένο Οκτώβρη και αύξηση 15,6% σε επίπεδο 10μήνου (Ιανουάριος – Οκτώβριος 2019) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ταξινομήσεις των νέων λεωφορείων, τα οποία τον περασμένο Οκτώβρη σημείωσαν άνοδο 272,7% και αύξηση 60,6% στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους, θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία που θα φέρει τα ελαφρά επαγγελματικά λίγο πάνω από τις 7.000 μονάδες, τα φορτηγά (μικρά, μεσαία, βαριά) θα πλησιάσουν ή θα αγγίξουν τις 500 μονάδες, ενώ τα λεωφορεία όλων των κατηγοριών θα κυμανθούν στις 350 – 400 μονάδες. 

PreviousNext