Τροχοί & TIR

Σταθμός ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Δημοπράτηση μέσα στη χρονιά

«Ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την Αττική, καθώς εκεί θα συγκεντρώνεται το σύνολο των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ της χώρας,
Παρασκευή 18/02/2022 - 14:17
Κοινοποίηση στα Social Media

«Ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την Αττική, καθώς εκεί θα συγκεντρώνεται το σύνολο των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ της χώρας, καθώς και των διεθνών γραμμών.

Πρόκειται για ένα έργο δημόσιου συμφέροντος, ιδιαίτερα σύνθετο, με πολλούς φορείς να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή». Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον νέο Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα και σημείωσε ότι έχει υποβληθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Έργου και έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι η χρηματοοικονομική μελέτη που πληρώθηκε από τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων έχει εκπονηθεί και το έργο κρίνεται ώριμο.

Για τον χρόνο υλοποίησης του έργου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2022 θα έχει δημοπρατηθεί. Το στάδιο της υλοποίησης των σχεδίων εκπόνησης του έργου αναμένεται να διαρκέσει 16 μήνες από την έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας κατασκευής του κτηρίου».

PreviousNext