Τροχοί & TIR

Στην κυκλοφορία από σήμερα τα πρώτα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 2/11/20, περί τα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εντάσσονται στο δυναμικό του ΟΑΣΑ, με σκοπό να ενισχυθούν τα δρομολόγια σε διάφορες γραμμές, κυρίως στις περιφερειακές, όπως της
Δευτέρα 02/11/2020 - 14:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 2/11/20, περί τα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εντάσσονται στο δυναμικό του ΟΑΣΑ, με σκοπό να ενισχυθούν τα δρομολόγια σε διάφορες γραμμές, κυρίως στις περιφερειακές, όπως της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και της Βόρειας και Νότιας Αττικής. Από τις παραπάνω γραμμές θα απελευθερωθεί αντίστοιχος αριθμός λεωφορείων της ΟΣΥ, με τα οποία θα πυκνώσουν τα δρομολόγια των γραμμών από τις συνοικίες στο κέντρο και αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος του μήνα θα προστεθούν ακόμη 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που προβλέπει τη διάθεση 200 οχημάτων σε 60 γραμμές.

Αργότερα, τον Δεκέμβριο και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, θα έλθουν στην Αθήνα ακόμη 300 λεωφορεία, τα οποία θα προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ με leasing και με ηλικία όχι μεγαλύτερη των 10 ετών.

Και μέχρι τότε θα έχει προκηρυχθεί και ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια 1.000 καινούργιων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον. Τα περισσότερα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των λεωφορείων φυσικού αερίου CNG και υβριδικών (ηλεκτρικά και με κινητήρα πετρελαίου ή εναλλακτικού καυσίμου π.χ. βιοκαύσιμο).

PreviousNext