Τροχοί & TIR

Συμφωνία για τη γραμμή Βόλου-Αλεξάνδρειας

Σε πλήρη συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις των αποστολών Ελλάδας και Αιγύπτου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των λιμένων Βόλου και Αλεξάνδρειας. Οι συζητήσεις κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία των δύο π
Τετάρτη 27/09/2023 - 16:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε πλήρη συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις των αποστολών Ελλάδας και Αιγύπτου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των λιμένων Βόλου και Αλεξάνδρειας.

Οι συζητήσεις κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία των δύο πλευρών για το κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας και των Προδιαγραφών της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της γραμμής, η εκπόνηση της οποίας αποτελεί κλειδί για την υλοποίησή της, καθώς αναμένεται μεταξύ άλλων να εκτιμήσει τη λανθάνουσα ζήτηση της νέας αυτής γραμμής, τις προϋποθέσεις δρομολόγησής της, και το βέλτιστο είδος του πλοίου που θα δρομολογηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αποτελεί πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων (Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε., Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) και Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ)). Ξεκίνησε το 2021 και υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών της χώρας μας, καθώς και από τα αντίστοιχα Υπουργεία της Αιγύπτου και λαμβάνει υπόψη τους στενούς δεσμούς φιλίας και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, το υφιστάμενο εμπορικό και τουριστικό ενδιαφέρον μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και Αφρικής, και τις σημαντικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο ΕΕ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Σωκράτης Αναγνώστου, Δ/νων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Μέλος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος ΟΦΑΕ και Β ́ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Αθανάσιος Ζλατούδης, Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Γεώργιος Εμμανουλόπουλος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Μέλος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και η κα. Ηρώ Δουμάνη, Γενική Διευθύντρια, ΟΦΑΕ.

Τα μέλη της αποστολής είχαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις με ανώτατα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Χερσαίων Μεταφορών της Αιγύπτου, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρείας, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο, κ. Christian Berger, καθώς και με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β ́.

PreviousNext