Τροχοί & TIR

Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων

Πενταμελές Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) συνιστάται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο είναι αρμόδιο α) για την επιλογή προϊσταμένων Διεύθυνσης ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου (μεταξύ
Τετάρτη 18/09/2019 - 15:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Πενταμελές Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) συνιστάται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο είναι αρμόδιο α) για την επιλογή προϊσταμένων Διεύθυνσης ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου (μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος) επιπέδου οργανικής μονάδας και β) για τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων του άρθρου 85 του Ν.3528/2007 (Α΄26), όπως ισχύει για την επιλογή των προϊσταμένων Τμήματος ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας.

Το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) είναι πενταμελές και αποτελείται από:

  • έναν (1) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι την τοποθέτηση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  • έναν (1) προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  • έναν (1) Νομικό Σύμβουλο ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και
  • δύο (2) μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), εκ των οποίων ο ένας ορίζεται Πρόεδρος.

Τα μέλη ορίζονται με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι πρέπει να έχουν την ίδια ιδιότητα με τα τακτικά μέλη. Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) είναι τριετής και η έδρα του ορίζεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

PreviousNext