Από κοινού θέλουν να εξελίξουν τα επόμενης γενιάς ελαφρά επαγγελματικά τους οχήματα, οι Ford Motor Co. και Volkswagen AG και για αυτό υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Η συμμαχία δεν θα οδηγήσει σε ανταλλαγή μετοχών, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή τους δήλωση, με τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να μη δίνουν ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε ελπίζουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

«Η Ford δεσμεύεται στη βελτίωση της επιχειρηματικής ευρωστίας και στην αξιοποίηση προσαρμοζόμενων επιχειρηματικών μοντέλων – που περιλαμβάνουν συνεργασία με εταίρους για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και κερδοφορίας» δήλωσε ο Jim Farley, president of Global Markets της Ford. «Αυτή η πιθανή συμμαχία με το Volkswagen Group είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας ευρωστία, δημιουργώντας μία επιτυχημένη, παγκόσμια προϊοντική γκάμα και επεκτείνοντας τις δυνατότητές μας. Ανυπομονούμε να εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες, μαζί με την ομάδα της Volkswagen, τον ποιο τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών επαγγελματικών οχημάτων – και πολλά ακόμα.», συνέχισε ο κος Farley.

Ο Dr. Thomas Sedran, Επικεφαλής Στρατηγικής του Volkswagen Group δήλωσε: «Οι αγορές και η ζήτηση των πελατών μεταβάλλονται με απίστευτη ταχύτητα. Και οι δύο εταιρίες έχουν ήδη ισχυρές και αλληλοσυμπληρωματικές θέσεις σε διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η προσαρμογή στις αυξανόμενες προκλήσεις επιτάσσει την απόκτηση ευελιξίας μέσω συνεργασιών. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της Στρατηγικής του Volkswagen Group για το 2025. Η πιθανή βιομηχανική συνεργασία με τη Ford θεωρείται ως μία ευκαιρία για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιριών σε όλο τον κόσμο.».