Τροχοί & TIR

Τα νέα Volvo FH, FH16, FM και FMX (+VIDEOS)

Τα νέα Volvo FH, FH16, FM και FMX είναι γεγονός, με τη σουηδική μάρκα στη νέα γενιά βαρέων φορτηγών της, να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον εργασίας του οδηγού, στην προσφερόμενη ασφάλεια και
Πέμπτη 27/02/2020 - 16:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα νέα Volvo FH, FH16, FM και FMX είναι γεγονός, με τη σουηδική μάρκα στη νέα γενιά βαρέων φορτηγών της, να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον εργασίας του οδηγού, στην προσφερόμενη ασφάλεια και στην αύξηση της παραγωγικότητας – και άρα των εσόδων της μεταφορικής εταιρείας που θα τα επιλέξει.

Αναλυτικότερα, στο νέο Volvo FH (φωτό κάτω) έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η καμπίνα, όπου συναντάμε έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, αλλά και μία δεύτερη οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα infotainment. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 διαφορετικές εκδοχές απεικόνισης του πίνακα οργάνων και παράλληλα έχει στη διάθεσή του έναν ανοικτό αποθηκευτικό χώρο με φωτισμό που ενεργοποιείται με την κίνηση. Νέας σχεδίασης είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου I-Shift και παράλληλα υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε επενδύσεις και χρώματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αμάξωμα του νέου Volvo FH, η βασικότερη διαφορά είναι η μετακίνηση προς τα έξω των εμπρόσθιων φωτιστικών σωμάτων, ενώ θέση έχουν αλλάξει και τα φλας του φορτηγού. Επιπλέον, οι προβολείς LED χαμηλώνουν αυτόματα σε ένταση μόλις το όχημα διασταυρωθεί με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Αναφορικά με την ασφάλεια του νέου FH, το «παρών» δίνει το σύστημα ελέγχου κατάβασης και η αναβαθμισμένη έκδοση του ACC (Adaptive Cruise Control) που λειτουργεί σε όλο το εύρος ταχυτήτων του οχήματος. Στάνταρ είναι πλέον το βελτιωμένο σύστημα πέδησης EBS και η τεχνολογία αναγνώρισης των οδικών σημάτων, ενώ προαιρετικά προσφέρονται τα Lane Keeping Assist και Stability Assist.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι αλλαγές στο κορυφαίο μοντέλο Volvo FH16 (φωτό κάτω), του οποίου ο κινητήρας D16K των 16 λίτρων, αποδίδει έως και 750 ίππους ισχύος και 3.550 Nm ροπής. Όπως και το FH, προσφέρεται με τις καμπίνες Low sleeper, Sleeper, Globetrotter, Globetrotter XL και Globetrotter XXL.

Τι έρχεται στα FM και FMX

Όπως στα FH και FH16 έτσι και στο Volvo FM (φωτό πάνω), δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην αναβάθμιση της καμπίνας, όπου η υπερυψωμένη εμπρόσθια κολόνα, έχει δημιουργήσει έως και ένα επιπλέον κυβικό μέτρο χώρου και παράλληλα έχει ενισχυθεί η φωτεινότητα του εσωτερικού. Και εδώ συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τις περισσότερες από τις αλλαγές που είδαμε παραπάνω. Επιπλέον, αναβαθμισμένη είναι η νέα καμπίνα «sleeper», καθώς έχει τοποθετηθεί ένα ανυψωμένο κρεβάτι και έχουν βελτιωθεί οι δυνατότητες αποθήκευσης. Όπως και στα FH και FH16, εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας του FM.

Στο μεταξύ, αυξημένο φορτίο έως 20 τόνων δέχονται οι μπροστά άξονες του Volvo FMX (φωτό κάτω), του οποίου το μικτό βάρος υπό προϋποθέσεις δύναται να φτάσει στους 38 τόνους. Κατά τα λοιπά, συναντάμε τις ίδιες αναβαθμίσεις στα χαρακτηριστικά της καμπίνας και στον εξοπλισμό ασφάλειας του φορτηγού.

Αναλυτική περιγραφή της νέας τετράδας της Volvo Trucks, θα έχουμε στο επόμενο τεύχος (Απριλίου) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, καθώς θα παραστούμε στην πρώτη δημοσιογραφική παρουσίαση των μοντέλων που θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία. Μέχρι τότε, μπορείτε να έχετε μια πρώτη γνωριμία με τα νέα Volvo, μέσω των επίσημων βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική μάρκα.

Video URL
Video URL
Video URL
Video URL
Video URL
PreviousNext