Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, οι 13 μεταφορείς – οδηγοί, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας επιστρέφουν στην Ελλάδα με  ειδική πτήση charter, ναυλωμένη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η  οποία πραγματοποιείται παρά την απαγόρευση πτήσεων που υφίσταται στο Ιράκ λόγω του κορονοϊού και χάριν των άοκνων προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Λαμβάνει, έτσι, τέλος η επί 25 ημέρες ταλαιπωρία των Ελλήνων οδηγών, οι οποίοι επέδειξαν, καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής, ιδιαίτερη υπομονή, κουράγιο και κατανόηση.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές στην Τουρκία και στο Ιράκ, προκειμένου να βρεθεί λύση στη δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι οδηγοί – μεταφορείς.

Επίσης,  έχουν γίνει ενέργειες για να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή ώστε να αντιμετωπίσουν την μεγάλη οικονομική ζημία που υφίστανται, καθόσον υποχρεώθηκαν να αφήσουν, για άγνωστο χρονικό διάστημα, τα φορτηγά τους στο Ερμπίλ του Ιράκ.

Το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR

Από την πρώτη στιγμή που οι Έλληνες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας, το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, παρακολουθούσε τη δύσκολη καθημερινότητά τους, αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό τους.

Όλοι τους αναγνώστες του περιοδικού, έστελναν φωτογραφίες στον συντάκτη του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, Παύλο Μαυρομύτη, και είχαν καθημερινή συνομιλία μαζί του. Το ρεπορτάζ που θα δημοσιευθεί στο τεύχος της 1ης Απριλίου, με φωτογραφίες και συνεντεύξεις, θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.