Τροχοί & TIR

Θα πάρει 1.000 (χίλια) ηλεκτρικά VOLVO. Το υπέγραψε

Ακόμα αντηχεί στις αγορές της Ευρώπης η είδηση με τον εκκωφαντικό αριθμό 1000, όσα δηλαδή τα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά Volvo που θα προμηθευτεί ο Ελβετός πελάτης της σουηδικής μάρκας. Συγκεκριμένα, η
Τρίτη 23/05/2023 - 09:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Ακόμα αντηχεί στις αγορές της Ευρώπης η είδηση με τον εκκωφαντικό αριθμό 1000, όσα δηλαδή τα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά Volvo που θα προμηθευτεί ο Ελβετός πελάτης της σουηδικής μάρκας.

Συγκεκριμένα, η Volvo Trucks υπέγραψε επιστολή πρόθεσης να πουλήσει 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά έως το 2030 στην Holcim, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη παραγγελία μέχρι σήμερα για ηλεκτρικά φορτηγά Volvo και έρχεται ως αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Holcim και του Ομίλου Volvo.

Η Holcim είναι ένας παγκόσμιος κατασκευαστής οικοδομικών λύσεων, με έδρα την Ελβετία. Συμφώνησε με τη Volvo Trucks να σχεδιάσουν την ανάπτυξη 1.000 ηλεκτρικών φορτηγών Volvo για όλες τις δραστηριότητες της Holcim στην Ευρώπη.

Τα πρώτα 130 ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FH και Volvo FM θα παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και καθ' όλη τη διάρκεια του 2024.

«Η μακροπρόθεσμη συνεργασία και η ισχυρή δέσμευση να κάνουμε πραγματικότητα τις μειώσεις CO2 αντανακλά τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τη Holcim και τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε μαζί», αναφέρει ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Group.

«Η μετάβαση στο καθαρό μηδέν απαιτεί βαθιά συνεργασία σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Volvo για την απαλλαγή των logistics και των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας από τις ανθρακούχες εκπομπές με ηλεκτρικούς στόλους, προωθώντας τον στόχο μας να φτάσουμε το 30% των βαρέων φορτηγών μηδενικών εκπομπών έως το 2030», αναφέρει ο Jan Jenisch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim.

Με την αντικατάσταση 1.000 υπαρχόντων φορτηγών ντίζελ Volvo FH με ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FH που χρησιμοποιούν πράσινο ηλεκτρισμό σε μια τυπική διαδρομή, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν έως και 50.000 τόνοι CO2 κάθε χρόνο.

PreviousNext