Τροχοί & TIR

Τριπλάσιες οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών το 2021

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, όλο το 2020 είχαν ταξινομηθεί 1.133 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ έως και τον Νοέμβριο του 2021 έχουν ταξινομηθεί 3.213. Αυτό σημαίνει ότι τους 11 μήνες του 2021 προσε
Παρασκευή 10/12/2021 - 11:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, όλο το 2020 είχαν ταξινομηθεί 1.133 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ έως και τον Νοέμβριο του 2021 έχουν ταξινομηθεί 3.213. Αυτό σημαίνει ότι τους 11 μήνες του 2021 προσεγγίζουμε ήδη έναν τριπλάσιο αριθμό ταξινομήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με ολόκληρο το 2020.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του «CNN Greece», με θέμα την «Πράσινη Μετάβαση».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση των πράσινων μετακινήσεων πραγματοποιείται μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που προωθεί η κυβέρνηση και αποσκοπεί σε δύο βασικούς σκοπούς:

Πρώτον, να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τομέα των μεταφορών και

Δεύτερον, να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα στις πόλεις μας, αλλάζοντας σταδιακά και τη νοοτροπία όλων μας στο συγκεκριμένο θέμα.

«Η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίων κατά 55% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Πέρα, όμως, από τους στόχους της ΕΕ είναι και δική μας απόφαση να συμβάλλουμε στην ανανέωση του στόλου, καθώς στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία οικονομικής περιπέτειας, τα περισσότερα οχήματα είναι παλιά.

Αυτό, άλλωστε, αφορά και την Οδική Ασφάλεια, ένα ζήτημα που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση και το πρόγραμμα ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’’, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και έχει σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Μεταφορών δημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην τεχνική υποστήριξη του οχήματος: φορτιστές, συνεργεία και τεχνίτες, που αποτελούν μάλιστα, μια νέα επαγγελματική ειδίκευση με πολλές ευκαιρίες απασχόλησης στο παρόν και το μέλλον.

«Φορτιστές υπάρχουν πλέον σε πολλά πρατήρια. Θα ήθελα να επισημάνω, όμως, ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν μέσα από τον νόμο για τη Μικροκινητικότητα να ενταχθούν σε προγράμματα για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την ανάπτυξη δικτύου φορτιστών», ανέφερε σχετικά και κατέληξε λέγοντας ότι «η συστηματική βελτίωση των υποδομών στις αστικές συγκοινωνίες που έχει δρομολογήσει ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο αστικό περιβάλλον για τους πολίτες, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

PreviousNext