Τροχοί & TIR

FCA: Συνδεσιμότητα μέσω Samsung και Google

Τις τεχνολογίες των HARMAN (Samsung) και Google θα χρησιμοποιήσει η Fiat Chrysler Automobiles για την εφαρμογή του προγράμματος «Ecosystem», το οποίο θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας τω
Τετάρτη 26/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τις τεχνολογίες των HARMAN (Samsung) και Google θα χρησιμοποιήσει η Fiat Chrysler Automobiles για την εφαρμογή του προγράμματος «Ecosystem», το οποίο θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας των οχημάτων της.

Τα βασικά στοιχεία του συστήματος αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στο 2ο 6μηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μέχρι το 2022 όλα τα νέα οχήματα της FCA θα εφοδιάζονται με αυτό.

Αναλυτικότερα, με βάση την πλατφόρμα της HARMAN το σύστημα θα προσφέρει ευκολίες στο χρήστη, όπως πρόβλεψη συντήρησης του οχήματος, εύρεση σταθμών ανεφοδιασμού και φόρτισης, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, κτλ., ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του λογισμικού. Η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει σύνδεση 4G, υποστηρίζοντας και το εξελιγμένο πρωτόκολλο 5G. Θα είναι συμβατή με οποιονδήποτε πάροχο στον κόσμο και θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με μελλοντικές εφαρμογές στις «έξυπνες πόλεις», όπως και οικιακές συσκευές μέσω της πλατφόρμας «Smart Things» της Samsung.

Το σύστημα μέσω του λειτουργικού Android θα δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη ασύρματη συνεργασία των κινητών συσκευών του χρήστη με το αυτοκίνητο και τη χρήση μιας σειράς εφαρμογών και υπηρεσιών. Επιπλέον, το Ecosystem θα παρέχει στα ηλεκτρικά οχήματα της FCA, λειτουργίες όπως η διαχείριση των μπαταριών από απόσταση, συμβουλές για τη βέλτιστη διαδρομή, σύνδεση με άλλα οχήματα κτλ. Παράλληλα, θα υποστηρίζει υπηρεσίες αυτοκίνησης της FCA, όπως η πληρωμή με βάση την απόσταση, η ασφάλιση με βάση τη χρήση, καθώς και τα νέα συστήματα βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης.

PreviousNext