Τροχοί & TIR

Volvo FH 500 με βιοκαύσιμο

Η Volvo Trucks παρουσίασε ένα ισχυρότερο μοντέλο FH στους 500 HP, το οποίο κινείται με υγροποιημένο βιοκαύσιμο για δραστική μείωση των ρύπων. Ειδικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) μειώνοντ
Τετάρτη 01/02/2023 - 11:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks παρουσίασε ένα ισχυρότερο μοντέλο FH στους 500 HP, το οποίο κινείται με υγροποιημένο βιοκαύσιμο για δραστική μείωση των ρύπων. Ειδικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) μειώνονται μέχρι και 100%.

«Το φορτηγό απευθύνεται σε πελάτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και σε μεταφορές απηλλαγμένες από τον άνθρακα, ως μια λύση εναλλακτική των ηλεκτροκίνητων φορτηγών», ανέφερε σχετικά ο Daniel Bergstand, διευθυντής παραγωγής των φορτηγών Volvo με εναλλακτικά καύσιμα.

Το φορτηγό των 500 HP έρχεται σε συνέχεια των αντίστοιχων με ιπποδύναμη 420 και 460 HP και εξοπλίζεται με ένα ακόμη μεγαλύτερο ρεζερβουάρ βιοκαύσιμου για αυξημένη χιλιομετρική εμβέλεια.

Το βιοκαύσιμο σε υγρή μορφή είναι γνωστό και ως βιομεθάνιο (biomethane) και προέρχεται από την ανακύκλωση και επεξεργασία άχρηστων οργανικών ουσιών προερχόμενες από τροφές, από την ύλη που καλύπτει το έδαφος των δασών και από την επεξεργασία υπολειμμάτων ξύλου.

PreviousNext