Τροχοί & TIR

Volvo: Ραντάρ για αυξημένη προστασία δικύκλων και πεζών

Η Volvo Trucks εισάγει τώρα ένα νέο σύστημα ασφαλείας για την ανίχνευση άλλων χρηστών του δρόμου που εισέρχονται στο τυφλό σημείο και στις δύο πλευρές του φορτηγού. Σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, ε
Παρασκευή 03/06/2022 - 12:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks εισάγει τώρα ένα νέο σύστημα ασφαλείας για την ανίχνευση άλλων χρηστών του δρόμου που εισέρχονται στο τυφλό σημείο και στις δύο πλευρές του φορτηγού.

Σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, είναι δύσκολο ακόμη και για τον πιο έμπειρο οδηγό να αντιληφθεί τα πάντα γύρω από το φορτηγό. Για την αποφυγή αγχωτικών καταστάσεων για τον οδηγό, η Volvo Trucks προσφέρει το νέο της σύστημα ασφαλείας. Χρησιμοποιώντας ένα διπλό ραντάρ σε κάθε πλευρά του φορτηγού, το σύστημα ανιχνεύει πότε άλλοι χρήστες του δρόμου, για παράδειγμα ποδηλάτες, εισέρχονται στην περιοχή κινδύνου.

«Ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η εκτεταμένη έρευνά μας για τα ατυχήματα βασίζεται σε δεκαετίες μελέτης πραγματικών καταστάσεων κι αυτό το νέο σύστημα ασφαλείας βοηθά τον οδηγό να αποτρέψει πιθανές συγκρούσεις», λέει η Anna Wrige Berling, Διευθύντρια Ασφάλειας Κυκλοφορίας και Προϊόντων της Volvo Trucks.

Όταν κάποιος βρίσκεται στη ζώνη τυφλού σημείου, το σύστημα που ονομάζεται Side Collision Avoidance Support, ενημερώνει τον οδηγό μέσω μιας κόκκινης λυχνίας στον αντίστοιχο πλευρικό καθρέφτη. Εάν ο οδηγός υποδείξει αλλαγή λωρίδας μέσω του φλας, η κόκκινη λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει και ένας προειδοποιητικός ήχος ακούγεται από την πλευρά της πιθανής σύγκρουσης. Ο οδηγός ειδοποιείται και μπορεί να φρενάρει το φορτηγό, επιτρέποντας π.χ. τη διέλευση ενός ποδηλάτη.

«Στη Volvo Trucks, το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι μηδενικά ατυχήματα και η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε. Αυτό το νέο σύστημα είναι ένα ακόμη παράδειγμα των προσπαθειών μας για την επίτευξη αυτών των στόχων», καταλήγει η Anna Wrige.

Το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως για τα Volvo FH, FM και FMX με κινητήρες ντίζελ, φυσικού αερίου και ηλεκτροκίνησης από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Τα μοντέλα Volvo FL και FE θα αποκτήσουν το νέο σύστημα ασφαλείας το 2023.

PreviousNext