Τροχοί & TIR

Ξεκινά η τέταρτη περίοδος ελέγχων φορτηγών από τη Europol

Επικεντρωμένη στον έλεγχο των οδηγών φορτηγών θα είναι η τέταρτη περίοδος ελέγχων που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Αστυνομία Αυτοκινητόδρομων (Roadpol) και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου. Ο έλεγχος τ
Παρασκευή 06/05/2022 - 13:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Επικεντρωμένη στον έλεγχο των οδηγών φορτηγών θα είναι η τέταρτη περίοδος ελέγχων που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Αστυνομία Αυτοκινητόδρομων (Roadpol) και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου.

Ο έλεγχος των οδηγών αφορά αυτή τη φορά μόνο σε μετρήσεις αλκοόλ ή χρήσης ναρκωτικών από εξειδικευμένο συνεργείο αστυνομικών. Ωστόσο, προηγείται, όπως πάντα, τυπικός έλεγχος εγγράφων, άδειας οδήγησης και ταχογράφου.

Να σημειωθεί ότι στους ελέγχους της Roadpol μετέχουν συνολικά 14.900 αστυνομικοί απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης (πλην Ελλάδας).

Οι έλεγχοι αλκοόλ/ ναρκωτικών ουσιών θα πραγματοποιηθούν σε πολλά σημεία των αυτοκινητόδρομων, συνεχώς για 24 ώρες καλύπτοντας πλήρως και τη διάρκεια της νύχτας.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η επόμενη περίοδος ελέγχων Europol έχει προσδιοριστεί για το διάστημα 13-19 Ιουνίου και θα αφορά σε τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και των εγγράφων μεταφοράς.

PreviousNext