Τροχοί & TIR

Ξεκίνησαν τα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

Επτά φορτηγά της Περιφέρειας με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, ξεκίνησαν χθες το πρωί από το Κέντρο Logistics της Περιφέρει
Δευτέρα 11/09/2023 - 10:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Επτά φορτηγά της Περιφέρειας με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, ξεκίνησαν χθες το πρωί από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας στο Φάληρο.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή υλικού στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Αττικής υπό τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ενώ τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα απαιτηθεί θα υπάρχει συνεχής ροή στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Τον συντονισμό στο Κέντρο Logistics είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, ενώ το συντονισμό της παραλαβής και αποστολής του υλικού ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης.

Τα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής μετέφεραν συνολικά 29 παλέτες με υλικό,  εκ των οποίων 14 παλέτες με κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα και fleece), έξι με εμφιαλωμένα νερά, τρεις με βρεφικό γάλα, τρεις με γάλα εβαπορέ, δύο με αδιάβροχα και μια με μακαρόνια.

Παράλληλα, στο πεδίο παραμένουν τα υδροφόρα οχήματα που έστειλε η Περιφέρεια για να συμμετάσχουν στη διανομή πόσιμου ύδατος σε σημεία που έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο Κέντρο Logistics κατά την αναχώρηση των φορτηγών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα φεύγει για τη Θεσσαλία η πρώτη αποστολή της Περιφέρειας Αττικής για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες, προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Αττικής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για συγκέντρωση βοήθειας. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως πάντα, βρίσκεται και θα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το πρωί έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη έχουν οριστεί σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, στα οποία οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν τις προσφορές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία συγκέντρωσης του υλικού, καθώς και για τα απαιτούμενα είδη πρώτης ανάγκης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στη διεύθυνση https://shorturl.at/djER7.

Video URL

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διανομή της βοήθειας που συγκεντρώνεται από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα και στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα για να διαμοιραστεί παντού όπου υπάρχει ανάγκη στη Θεσσαλία. Περισσότεροι από 250 τόνοι εμφιαλωμένου νερού διανεμήθηκαν στον Παλαμά,  σε χωριά του Δήμου Φαρσάλων -Σταυρός, Κρήνη, Βαμβακού, Βασιλί, Πυργάκια. Υπέρεια, Πολυνέρι, Άγιος Γεώργιος, Ευύδριο, Χαλκιάδες, Ζωοδόχος Πηγή, κ.α.-, του Δήμου Κιλελέρ -Χάλκη, Αρμένιο, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Σωτήριο, Αγναντερή κ.α.- στον Τύρναβο, στην Αμυγδαλέα και στην 110 Π.Μ. προκειμένου με εναέρια μέσα να φτάσουν παντού όπου υπάρχει ανάγκη.
 

φωτό: Περιφέρεια Θεσσαλίας
φωτό: Περιφέρεια Θεσσαλίας


Κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, ράντζα, στρώματα και ρούχα έχουν διατεθεί στους δύο χώρους φιλοξενίας στην πόλη της Λάρισας: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου. Στο κτίριο της Π.Ε. Καρδίτσας συγκεντρώνονται εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης και μοιράζονται σε χωριά όπου υπάρχει ανάγκη. Κλινοσκεπάσματα, στρώματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης διανεμήθηκαν στην περιοχή της Φαρκαδόνας και εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή με εναέρια μέσα σε χωριά της Π.Ε. Τρικάλων.

Στην Π.Ε. Μαγνησίας συνεχίζεται επίσης η συγκέντρωση και αποστολή εμφιαλωμένου νερού και ξηράς τροφής σε χωριά στο Ανατολικό και στο Νότιο Πήλιο. Η διανομή γίνεται οδικώς, ακτοπλοϊκώς και με εναέρια μέσα. Υπενθυμίζεται ότι στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα ( Καλλισθένους και Θεοφράστου, συνοικία Αβέρωφ) συγκεντρώνονται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ: εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή, κουβέρτες- κλινοσκεπάσματα, ρούχα -παπούτσια καθαρά και στεγνά, είδη υγιεινής, ράντζα και στρώματα, φακοί, μπαταρίες. Όσοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6973704949, 6972058335 και 6997194671 με τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

PreviousNext