Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η ΕΛΒΟ

Πριν συμπληρωθεί ένα έτος από τη μεταβίβαση της εταιρείας στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το εργοστάσιο τίθεται σε λειτουργία για την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους έργου, σε συνέχεια της συμφωνίας τη
Τετάρτη 12/01/2022 - 12:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Πριν συμπληρωθεί ένα έτος από τη μεταβίβαση της εταιρείας στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το εργοστάσιο τίθεται σε λειτουργία για την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους έργου, σε συνέχεια της συμφωνίας της με τον Όμιλο ΕΛΤΡΑΚ, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε.).

«Η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες τώρα σε επίπεδο αναδιοργάνωσης, αναμόρφωσης και εξέλιξης των εγκαταστάσεων που παραλάβαμε. Το όραμά μας για την ΕΛΒΟ είναι να ανακτήσει τις μοναδικές της δυνατότητες σε επίπεδο υποδομών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων, ως μια πρωτοπόρος βιομηχανική μονάδα που μπορεί να έχει ενεργό ρόλο ως εξειδικευμένος υπεργολάβος στα ειδικού τύπου οχήματα. Ευελπιστούμε ότι αυτή η συμφωνία με την ΕΛΤΡΑΚ θα αποτελέσει την αρχή μιας στρατηγικής μακροχρόνιας συνεργασίας», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος.

«Σε μόλις δέκα μήνες από τη μεταβίβαση της εταιρείας στην κοινοπραξία, πετύχαμε να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν έργα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Έχουμε επενδύσει σημαντικά σε εξοπλισμό, υποδομές, σε προσλήψεις προσωπικού, ενώ αναπτύσσουμε συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σταθερά, οργανωμένα και συγκροτημένα, η ΕΛΒΟ θα ανακτήσει τον ρόλο που είχε ως η κορυφαία Ελληνική βιομηχανία οχημάτων και θα διευρύνει το αποτύπωμά της, εντός και εκτός της χώρας», δήλωσε η πρόεδρος του ΔΣ, κα. Orly Katsav.

«Ο Όμιλος ΕΛΤΡΑΚ αλλά και εγώ, προσωπικά, είμαστε βέβαιοι ότι το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας των μηχανημάτων Caterpillar, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της ΕΛΒΟ, θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας, τόσο για το συγκεκριμένο έργο όσο και για μελλοντικές συνεργασίες», δήλωσε η κα. Natasha Covas– Kneiss, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΤΡΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΒΟ είχε τεθεί σε ειδική εκκαθάριση από το 2014 και το διάστημα που ακολούθησε διενεργήθηκαν, χωρίς αποτέλεσμα, δύο δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, ένας τον Απρίλιο του 2017 και ένας τον Αύγουστο του 2017. Ενώ, τον Φεβρουάριο του 2019 διενεργήθηκε ακόμα ένας διαγωνισμός, με ελεύθερη διαπραγμάτευση, που όμως ούτε αυτός τελεσφόρησε.

Τον Μάρτιο του 2020, ο ειδικός εκκαθαριστής προχώρησε εκ νέου σε δημόσια πρόσκληση διεξαγωγής του διαγωνισμού εκποίησης βασικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Τελικά, στις 12 Φεβρουαρίου του 2021, υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη η σύμβαση μεταξύ του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ, της εταιρείας EY και της ισραηλινής Plasan για τη μεταβίβαση του ενεργητικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (περιλαμβάνει εξοπλισμό, οικόπεδα, πατέντες κ.λπ.) που κατέχει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι η Plasan, σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή SK Group προσβλέπουν σε μεγάλα projects του Ελληνικού Δημοσίου (όπως συνέβαινε παλαιότερα με τη Steyr) και κυρίως στα προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που πρόκειται να εξαγγελθούν πιθανότατα εντός του έτους με κυριότερο την αντικατάσταση χιλιάδων πελατών φορτηγών.

PreviousNext