Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η παραγωγή βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών Renault

Καλύπτουν όλες τις βασικές μεταφορικές εφαρμογές από αστικές διανομές μέχρι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων με μικτό 44 τόνους
Σάββατο 30/03/2024 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Renault Trucks
φωτό: Renault Trucks

Ξεκίνησε η κανονική σε σειρά παραγωγή βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιο Bourg-en-Bresse της Renault.

Τα φορτηγά προορίζονται για πελάτες, είναι αμιγώς ηλεκτρικά και καλύπτουν όλες τις βασικές μεταφορικές εφαρμογές από αστικές διανομές μέχρι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων με μικτό 44 τόνους.

Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση των φορτηγών των γνωστών σειρών Ε, Τ και C. Οι ηλεκτρικοί τράκτορες είναι διαθέσιμοι σε διατάξεις αξόνων 4x2 και 6x2, μεταξόνιο 3.900 χιλ. και μακριές καμπίνες.

Τα μονά ηλεκτρικά φορτηγά είναι διαθέσιμα με διατάξεις αξόνων 4x2, 6x2 και 8x4. Στα 4άξονα προσφέρεται και η έκδοση με tridem, δηλαδή με τριπλό άξονα πίσω.

φωτό: Renault Trucks
φωτό: Renault Trucks

Γραμμή κίνησης

Τα ηλεκτρικά φορτηγά εξοπλίζονται με δύο ή και τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 490 kW (660 HP).

Τροφοδοτούνται με 4 ή με 6 πακέτα μπαταριών χωρητικότητας μεταξύ 390 και 540 kWh. Φορτίζουν με εναλλασσόμενο (AC) ρεύμα μέχρι 43 kW ή με συνεχές (DC) μέχρι 250 kW.

Με τον παραπάνω εξοπλισμό τα ηλεκτρικά φορτηγά Renault αποκτούν χιλιομετρική εμβέλεια μέχρι 300 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση και φτάνουν στα 500 χλμ. με μια ενδιάμεση φόρτιση διάρκειας μίας περίπου ώρας για τα οχήματα με πακέτο 6 μπαταριών.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τα βασικά εξαρτήματα των μπαταριών (κυψέλες, στοιχεία κ.α.) προέρχονται από τη Samsung SDI και συναρμολογούνται στο Βέλγιο (Ghent) στο εκεί ιδιόκτητο εργοστάσιο του Volvo Group στο οποίο η Renault Trucks είναι μέλος.

PreviousNext