Τροχοί & TIR

Ξεκινούν οι παραγγελίες για το ανανεωμένο Volkswagen Crafter. Στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Το μεγάλο van της Volkswagen θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος του πετρελαιοκινητήρα TDI σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων και πολλές διαμορφώσεις αμαξωμάτων.
Πέμπτη 25/04/2024 - 08:45
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Volkswagen
φωτό: Volkswagen

Οι προπαραγγελίες του νέου Crafter μόλις ξεκίνησαν στη Γερμανία και τα πρώτα οχήματα θα βρίσκονται στις εκεί αντιπροσωπείες από το καλοκαίρι, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Από την Kosmocar Α.Ε.,  επίσημο εισαγωγέα της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στην Ελλάδα, πληροφορούμαστε ότι, τα πρώτα οχήματα θα βρίσκονται στα χέρια πελατών το προσεχές φθινόπωρο, και απομένει να ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών. 

Αρχικά, στο λανσάρισμα, το μεγάλο van της Volkswagen θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος του πετρελαιοκινητήρα TDI σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων και πολλές διαμορφώσεις αμαξωμάτων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, παρά τον πληρέστερο εξοπλισμό ασφαλείας και τα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν στο επίπεδο του σημερινού μοντέλου.

Ανάμεσα στις αλλαγές και αναβαθμίσεις ξεχωρίζουν τα όσα έχουν γίνει στο εσωτερικό της καμπίνας, όπου υπάρχει πλέον ένα νέο σύστημα infotainment με free-standing οθόνη, καθώς και το Digital Cockpit με το τιμόνι με χειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών να είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η νέα οθόνη προσφέρει «διαισθητική ευχρηστία, σύγχρονες εφαρμογές και υψηλό βαθμό προσαρμογής, και προαιρετικά διαθέτει τον ψηφιακό φωνητικό βοηθό IDA με ενσωμάτωση ChatGPT». 

Υπάρχουν επίσης διάφορα νέα ηλεκτρονικά χειριστήρια, όπως το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με λειτουργία Auto Hold και ο διακόπτης επιλογής για το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, τα χειριστήρια για τις λειτουργίες των φώτων, στην περιοχή της κεντρικής κονσόλας και σε όλους τους αεραγωγούς.

Πλέον περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στο βασικό εξοπλισμό συστήματα όπως το Front Assist (Αυτόνομο Emergency Braking, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ποδηλάτη και πεζού), Lane Assist (υποβοήθηση συγκράτησης στη λωρίδα), Dynamic Road Sign Display, περιοριστής ταχύτητας, ακουστικό σύστημα παρκαρίσματος, Distance Control για τo πίσω τμήμα του αμαξώματος, ενώ το Travel Assist θα προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή για το Crafter για πρώτη φορά. Το σύστημα αυτό συνδυάζει το Adaptive Cruise Control (ACC)  με το Lane Assist. Σε συνδυασμό με το Travel Assist, το Emergency Assist (αυτόματο φρενάρισμα μέχρι την πλήρη ακινησία) εισάγεται κι αυτό για πρώτη φορά στο Crafter. 

Από εκεί και πέρα, νέο και στάνταρ στα Crafter με μικτό βάρος οχήματος άνω των 3,5 τόνων (κατηγορία N2) είναι ένα σύστημα πληροφόρησης τυφλού σημείου που προειδοποιεί τον οδηγό για πεζούς και ποδηλάτες ή αναβάτες σκούτερ που βρίσκονται στο τυφλό σημείο στο πλάι του οχήματος κατά την οδήγηση στην αστική κυκλοφορία (λειτουργεί σε ταχύτητες 0-30 χλμ./ώρα). 

φωτό: Volkswagen
φωτό: Volkswagen

Επίσης, νέα και στάνταρ για τα μοντέλα άνω των 3,5 τόνων είναι ένα σύστημα πληροφόρησης εκκίνησης (ενημερώνει τον οδηγό κατά την κίνηση αν υπάρχουν πεζοί μπροστά από το όχημα. Crafter). Αυτό το σύστημα μπορεί να παραγγελθεί ως προαιρετικό για οχήματα με μικτό όχημα βάρους έως 3,5 τόνους (κατηγορία N1). Κατά την έναρξη των πωλήσεων του Crafter, θα διατίθενται δύο κινητήρες TDI ισχύος 103 kW (140 PS) ή 130 kW (177 PS), χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς. 

Περαιτέρω εκδόσεις - συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς κι επίσης με κίνηση στους πίσω τροχούς θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Διατίθενται διαμορφώσεις panel van με κανονική οροφή και δύο εκδόσεις με ψηλή οροφή, δύο μεταξόνια και τρία μήκη οχήματος (6,0 έως 7,4 μέτρα), διπλοκάμπινα, καθώς και εκδόσεις σασί/καμπίνα. 

PreviousNext