Τροχοί & TIR

Υπερδιπλάσια τα κέρδη για τη Girteka

Ο γίγας των μεταφορών στην Ευρώπη, η Λιθουανική Girteka, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 σύμφωνα με τα οποία τα κέρδη της εκτοξεύτηκαν στα 23 εκ. ευρώ έναντι κερδών 9 εκ. το 2019. Η α
Πέμπτη 01/07/2021 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο γίγας των μεταφορών στην Ευρώπη, η Λιθουανική Girteka, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 σύμφωνα με τα οποία τα κέρδη της εκτοξεύτηκαν στα 23 εκ. ευρώ έναντι κερδών 9 εκ. το 2019.

Η ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων συνέπεσε με την επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση της Girteka με το αφεντικό της, τον Edvardas Liachovicius, να σχολιάζει:

«Ξεκινήσαμε από ένα άτομο που κατάφερε να αγοράσει ένα φορτηγό. Σήμερα, έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο με 8.000 φορτηγά και μέση ηλικία 2-3 χρόνων. Επενδύουμε συνεχώς σε νέα οχήματα, μειώνοντας τις εκπομπές του CO2 και προσφέροντας στους οδηγούς μας σύγχρονα και ασφαλή οχήματα».

Αναφέρθηκε, κατόπιν, στα προγράμματα εκπαίδευσης των νέων οδηγών για την επαύξηση των ικανοτήτων τους. «Με τα πιο σύγχρονα φορτηγά και τους κατάλληλα εκπαιδευμένους οδηγούς χτίζουμε το μέλλον, δίνοντας συνέχεια στην ανάπτυξη της εταιρείας μας».

Απέρριψε τις κατηγορίες

Ενδιαφέρον ήταν το σχόλιο του Edvardas Liachovicius με το οποίο απαντούσε σε ορισμένα δημοσιεύματα που στρέφονταν κατά της Girteka και αφορούσαν παραβιάσεις των κανόνων του καμποτάζ, αλλά και κακή συμπεριφορά προς τους οδηγούς και χαμηλούς μισθούς.

«Αντικρούσαμε αμέσως αυτούς τους ισχυρισμούς ως ανυπόστατους και αρνούμαστε κάθε σχόλιο για λάθος πρακτικές από πλευράς Girteka», ανέφερε ο Liachovicius.

PreviousNext