Τροχοί & TIR

Χωματουργικά Actros με νέες βελτιώσεις

Χωματουργικά Actros με νέες βελτιώσεις Η τοποθέτηση του συστήματος μετάδοσης Power Shift και στα χωματουργικά σε συνδυασμό με τους αξιόπιστους κινητήρες V6 και V8, καθιστά τα φορτηγά της Mercedes Be
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Χωματουργικά Actros με νέες βελτιώσεις
Χωματουργικά Actros με νέες βελτιώσεις

Χωματουργικά Actros με νέες βελτιώσεις

Η τοποθέτηση του συστήματος μετάδοσης Power Shift και στα χωματουργικά σε συνδυασμό με τους αξιόπιστους κινητήρες V6 και V8, καθιστά τα φορτηγά της Mercedes Benz περισσότερο ανταγωνιστικά. Εξάλλου, ορισμένοι επιπλέον εξοπλισμοί και βελτιώσεις στη λειτουργία των οχημάτων κάνουν τη δουλειά του οδηγού ευκολότερη και κυρίως, ασφαλέστερη.



Ερχόμενο σε επαφή, λόγου χάρη με το έδαφος ή με πέτρες μετακινείται πάνω ή δεξιά - αριστερά και έτσι αποφεύγονται ζημιές και έξοδα επισκευής.

Το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 12 σχέσεων Mercedes PowerShift offroad, εξελίχθηκε ειδικά για τις βαριές χωματουργικές εργασίες, με κύρια χαρακτηριστικά την ρύθμιση των στροφών εκκίνησης, ανάλογα με το φορτίο και τις μειωμένες διακοπές παροχής ισχύος, ακόμη και σε δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές με πλήρες φορτίο, έτσι ώστε να μη προκαλούνται «σκορτσαρίσματα».



Ο χειρισμός του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, γίνεται μέσω ενός περιστρεφόμενου διακόπτη στο ταμπλό.



Η standard σε όλα τα 4αξονικά εξισορρόπηση φορτίου αξόνων, κατανέμει το φορτίο κατά το πέρασμα από ανωμαλίες και εμπόδια, σχεδόν ισόποσα και στους δυο εμπρόσθιους άξονες. Έτσι αποφεύγονται ζημιές από υπερφόρτωση, μειώνεται η φθορά στους συνδέσμους, στο σύστημα διεύθυνσης και στα ελαστικά, ενώ αυξάνεται και η οδηγική άνεση.

Αναλυτική παρουσίαση του test drive στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Μαΐου που κυκλοφορεί.

Στο ίδιο τεύχος #253

Scania: 40χρόνια V8
PreviousNext