Τροχοί & TIR

Mercedes Benz Transalp

Συνάντηση με την Ιστορία, τώρα! Ανέκαθεν οι μεταφορές εμπορευμάτων και ανθρώπων από τη μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη, οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως της γηραιάς Ηπείρου συναντούσαν το ίδιο πάντα
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Mercedes Benz Transalp
Mercedes Benz Transalp

Συνάντηση με την Ιστορία, τώρα!

Ανέκαθεν οι μεταφορές εμπορευμάτων και ανθρώπων από τη μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη, οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως της γηραιάς Ηπείρου συναντούσαν το ίδιο πάντα εμπόδιο, που δεν ήταν άλλο, από τον ορεινό όγκο των Άλπεων.



Η λύση θα ήταν φυσικά να βρεθεί ο τρόπος ώστε τα οχήματα να διασχίζουν αυτές τις οροσειρές. Έτσι, μετά από αρκετών ετών σχέδια, ξεκίνησαν τα τεχνικά έργα διάνοιξης του περίφημου τούνελ του Σαν Μπερναντίνο στο έδαφος της Ελβετίας μήκους 6,5 χιλιομέτρων και το 1967 δόθηκε στην κυκλοφορία. Το πέρασμά του που πλέον έμεινε ιστορικό με την ονομασία Σαν Μπερναντίνο pass, αποτελούσε μια πρόκληση για τα οχήματα από τότε και πάνω σ' αυτό βασίστηκε η ιδέα της Mercedes Benz να διοργανώσει φέτος το TRANSALP Test Drive με τη συμμετοχή φορτηγών προηγούμενων δεκαετιών, περιλαμβανομένων φυσικά και των σύγχρονων Actros.



Ωστόσο, δεν ήταν ένα απλό test drive, ήταν και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όσους πήραν μέρος σ' αυτό, όπως και ο εκδότης του Τ&Τ, αφού σε ειδικές πίστες και διαδρομές και με τις κατάλληλες συσκευές έγιναν μετρήσεις επί οχημάτων αλλά και... ανθρώπων, προκειμένου να φανεί, όχι απλά η εξέλιξη της τεχνολογίας των οχημάτων, αλλά και οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης πάνω στους οδηγούς.

Γνωρίστε την εμπειρία του Transalp Trucking 2010 της Mercedes Benz μέσα από το ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουνίου που κυκλοφορεί.

Στο ίδιο τεύχος #266

PreviousNext