Τροχοί & TIR

3 Volvo Εναλλακτικών Καυσίμων

Στην κυκλοφορία Volvo FE Hybrid, Volvo FH BIO-DME, Volvo FM Methandiesel Η Volvo Trucks ξεκίνησε τις πωλήσεις φορτηγών εναλλακτικών καυσίμων και υβριδικής τεχνολογίας, ορισμένα από τα οποία κυκλοφορ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην κυκλοφορία Volvo FE Hybrid, Volvo FH BIO-DME, Volvo FM Methandiesel

Η Volvo Trucks ξεκίνησε τις πωλήσεις φορτηγών εναλλακτικών καυσίμων και υβριδικής τεχνολογίας, ορισμένα από τα οποία κυκλοφορούν ήδη ενταγμένα σε στόλους μεταφορικών επιχειρήσεων ή καλύπτουν καθημερινές ανάγκες δημοτικών αρχών, έχοντας ξεπεράσει με επιτυχία όλα τα στάδια δοκιμών.
Το φθηνότερο καύσιμο, είναι το βασικό πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ευελπιστούν ότι σχετικά σύντομα θα αποσβέσουν το υπερβάλλον κόστος αγοράς αυτών των φορτηγών.
Για τον εφοδιασμό τους, η σουηδική κυβέρνηση, παρέχοντας κίνητρα, βοήθησε ιδιώτες στη δημιουργία ενός δικτύου πρατηρίων σε κομβικά σημεία των κυριότερων πόλεων, πιστεύοντας ότι έτσι βοηθά το περιβάλλον, αφού τα εναλλακτικά καύσιμα είναι λιγότερο ρυπογόνα. Στους αυτοκινητόδρομους, από και προς το Γκέτεμποργκ, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε κι εμείς τα τρία αντιπροσωπευτικά φορτηγά της σουηδικής μάρκας: Ένα υβριδικό VOLVO FE, ένα VOLVO FH 13 λίτρων με καύσιμο DME (διμεθυλικός αιθέρας) και ένα VOLVO FM μεθανίου - πετρελαίου.

Αναλυτική παρουσίαση στο τεύχος Ιουλίου.

PreviousNext