Τροχοί & TIR

Το νέο Actros της Mercedes Benz

Για ταξίδια μακρινά, ασφαλή και οικονομικά Φορτηγό φτιαγμένο ιδανικά για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, για ταξίδια πολυήμερα και με βαριά φορτία, είναι το νέο Actros της Mercedes-Benz που μόλις πριν
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Για ταξίδια μακρινά, ασφαλή και οικονομικά

Φορτηγό φτιαγμένο ιδανικά για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, για ταξίδια πολυήμερα και με βαριά φορτία, είναι το νέο Actros της Mercedes-Benz που μόλις πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε επίσημα για να δώσει συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία της μάρκας.

Ο οδηγός απολαμβάνει τώρα ένα νέο, φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον σε μια άνετη αθόρυβη θέση εργασίας από την οποία ελέγχει πλήρως το όχημα που κινείται με υψηλά στάνταρντς ασφαλείας και άριστη οδική συμπεριφορά.

Αυτοκίνητο 100% ταξιδιάρικο που καθημερινά περνά στο κοντέρ εκατοντάδες χιλιόμετρα, πρέπει να είναι οικονομικό και οι ειδικοί της Daimler διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο έχει χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά επιπλέον έχει χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Τα παραπάνω, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι φοράει τον νέο 13λιτρο κινητήρα Euro 6 Mercedes-Benz, η οικονομική λειτουργία του οποίου αποδεικνύεται -τουλάχιστον θεωρητικά - από το γεγονός ότι η μέγιστη ροπή είναι εφικτή κάτω από τις 1.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ισχύς αποδίδεται μόλις στις 1.400 σ.α.λ.

Να θυμίσουμε, ότι η καινούργια αυτή μηχανή είναι 6 κυλίνδρων στη σειρά, διαθέσιμη σε τέσσερα επίπεδα ισχύος ως εξής (στην παρένθεση η αντίστοιχη ροπή): 421 HP (2.100 Nm), 449 HP (2.200 Nm), 476 HP (2.300 Nm) και 510 HP (2.500 Nm).

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι η σχέση στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου όταν οριστεί 2.611, τότε επιπλέον 200 Nm ροπής είναι διαθέσιμα με την υψηλότερη ταχύτητα στο κιβώτιο με αποτέλεσμα να μην κατεβάζει ταχύτητες, όταν το φορτηγό κινείται σε ανήφορο.

GigaSpace καμπίνα που όμοιά της δεν υπάρχει, αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα και αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας συνθέτουν το νέο αστέρι της Mercedes-Benz που θα θαυμάσετε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου.

PreviousNext