Τροχοί & TIR

Σεμινάριο Οικονομικής Οδήγησης και Test Drive από την Panergon

Με ζωηρό ενδιαφέρον όλοι οι αυτοκινητιστές που προσήλθαν στην εκδήλωση της Panergon, παρακολούθησαν το σεμινάριο οικονομικής και ασφαλούς οδήγησης που παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής της Panergon κ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Με ζωηρό ενδιαφέρον όλοι οι αυτοκινητιστές που προσήλθαν στην εκδήλωση της Panergon, παρακολούθησαν το σεμινάριο οικονομικής και ασφαλούς οδήγησης που παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής της Panergon κ. Σπύρος Δούκας. Με πλήθος κατανοητών διαγραμμάτων, εξήγησε στους αυτοκινητιστές τις διαφορές που προκύπτουν στην κατανάλωση από τον τρόπο οδήγησης, την χρήση των ταχυτήτων, είτε με το AS-Tronic, είτε με το μηχανικό κιβώτιο, τη μέση ωριαία ταχύτητα του αυτοκινήτου και κατά πόσο μια μικρή αύξηση αυτής της ταχύτητας επιβαρύνει με περισσότερο καύσιμο τον ιδιοκτήτη και υπογράμμισε τη σημασία να κινούνται οι οδηγοί με την εκάστοτε μακρύτερη ταχύτητα και στις χαμηλές στροφές, πάντα στην πράσινη ζώνη.
Το σπουδαιότερο μέρος της εκδήλωσης, ήταν φυσικά το test drive. Οι αυτοκινητιστές, καθώς και οι υπεύθυνοι στόλων εμπορικών επιχειρήσεων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στους γύρω δρόμους τα τρία φορτηγά, ένα LF, ένα CF και έναν τράκτορα XF 105 με επικαθήμενο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που οδηγούσαν για πρώτη φορά Daf με το νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο AS-Tronic (διάβαζε προηγούμενο τεύχος Τ&Τ Ιουνίου) και οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και για τη γενικότερη συμπεριφορά των φορτηγών στο δρόμο.
Αναλυτικο ρεπορτάζ στο τεύχος Ιουλίου.

PreviousNext