Εντείνονται οι έλεγχοι σε Αγγλία-Γερμανία για την ύπαρξη μαγνητών στα Φορτηγά

Εκστρατεία διπλής δράσης έχουν αναλάβει οι αρχές στην Αγγλία και στη Γερμανία για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της τοποθέτησης μαγνητών στα φορτηγά που επηρεάζουν τους ταχογράφους οι οποίοι καταγράφουν εσφαλμένες ενδείξεις ταχύτητας ή χρόνου ανάπαυσης.
Στην Αγγλία, ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων προς τους οδηγούς των φορτηγών, ενώ στη Γερμανία δόθηκαν εντολές στην αστυνομία των εθνικών δρόμων να εντείνει τους ελέγχους φορτηγών σε έμφαση στην αναζήτηση τυχόν μαγνητών.
Τα πρόστιμα και στις δύο χώρες είναι έως.... εξοντωτικά. Πρόστιμο 5.000 ευρώ, δύο χρόνια φυλάκιση και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
Στα φυλλάδια της VOSA (η βρετανική αρχή, αντίστοιχη με τα δικά μας μικτά κλιμάκια) αναφέρει ότι πέρυσι, καταγράφηκαν 438 περιπτώσεις οδηγών με αλλοιωμένες εγγραφές ταχογράφου, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονταν στην χρήση μαγνητών.
Ανάλογα στοιχεία για τους ελέγχους των μικτών κλιμακίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας δεν έχουμε.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί δημοσιεύονται όλες οι πρόσφατες εξελίξεις για τη νέα γενιά ταχογράφων που προωθεί η Ε.Ε.