Τροχοί & TIR

Η Μεγάλη Παρέλαση του TRUCK FESTIVAL

Περισσότερα από 7 στρέμματα ασφαλτοστρωμένου και ενιαίου χώρου διατίθενται φέτος στους φίλους αυτοκινητιστές που θα έλθουν από όλη την Ελλάδα στο δικό τους ραντεβού στο TRUCK FESTIVAL του Ασπροπύργο
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Περισσότερα από 7 στρέμματα ασφαλτοστρωμένου και ενιαίου χώρου διατίθενται φέτος στους φίλους αυτοκινητιστές που θα έλθουν από όλη την Ελλάδα στο δικό τους ραντεβού στο TRUCK FESTIVAL του Ασπροπύργου προκειμένου να διασκεδάσουν όλοι μαζί σαν μια παρέα, να πάρουν μέρος στη μεγάλη παρέλαση, να παρακολουθήσουν τα εκπληκτικά βραδινά shows, να γνωρίσουν τα νέα μοντέλα φορτηγών που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, τη μεγάλη ποικιλία των αξεσουάρ και των προϊόντων βελτίωσης και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα εκθέματα.
Στη διάθεσή τους επίσης θα έχουν όλο το χώρο εστίασης, ο οποίος φέτος θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος ποιοτικά, θα είναι στεγασμένος και θα παρέχει μια μεγάλη ποικιλία ψητών και φαγητών τα οποία θα ετοιμάζονται κείνη τη στιγμή. Τη ψησταριά και το εστιατόριο θα πλαισιώνει η μπιραρία, τα ψυγεία των αναψυκτικών, των παγωτών κ.α. Να σημειωθεί επίσης ότι οι τιμές θα είναι αυτές της αγοράς και χαμηλότερες. Εξάλλου, οι αυτοκινητιστές που θα παραμείνουν στο χώρο του TRUCK FESTIVAL, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν την παράταση της λειτουργίας της ψησταριάς, της μπιραρίας και των ψυγείων. Δίπλα από το χώρο εστίασης, στην ίδια τέντα 450 τ.μ. βρίσκεται η πασαρέλα των βραδινών εκδηλώσεων και, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό το Σάββατο και την Κυριακή.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:

Η μεγάλη παρέλαση των φορτηγών θα πραγματοποιηθεί δυο φορές: Το Σάββατο στις 3-4 το απόγευμα και την Κυριακή επίσης στις 3-4 το απόγευμα.(Είναι ενδεχόμενη μια μικρή απόκλιση του χρόνου). Θα έχουν προηγηθεί σχετικές ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Ο διοργανωτής έχει συμπεριλάβει στο σχέδιο της υπηρεσίας security και περιπολίες ανδρών στο συγκεκριμένο χώρο των φορτηγών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Φορτηγών Μεγάλης Παρέλασης: Εύκολη πρόσβαση έχει εξασφαλιστεί για όλα τα φορτηγά που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου και της Κυριακής. Ακολουθώντας τη Λ. ΝΑΤΟ με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα, φτάνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο και εισέρχονται κατευθείαν από την πύλη που βρίσκεται στο δεξί τους χέρι, ακριβώς πάνω στη Λ. ΝΑΤΟ. Αντίθετα, οι οδηγοί που θα κινούνται από Ελευσίνα προς Λιόσια, θα πρέπει να προσπεράσουν το Εκθεσιακό Κέντρο, να κάνουν αναστροφή και να κινηθούν προς Ελευσίνα για να περάσουν και αυτοί από την ίδια πύλη στα δεξιά τους. (Υπενθυμίζουμε, ότι η πύλη βρίσκεται ακριβώς εκεί που τελειώνει το μεγάλο οικόπεδο του ΥΠΕΧΩΔΕ με τα προκατασκευασμένα σπίτια των σεισμοπλήκτων).

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ PARKING:

Μπαίνοντας από την πύλη της Λ ΝΑΤΟ, ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος θα σας οδηγήσει σε ένα οργανωμένο και ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ 7 στρεμμάτων εντός του εκθεσιακού χώρου. Εκεί, υπάρχουν ξεχωριστές παρκίδες για τα ρυμουλκούμενα, τα μονά και τα τρακτόρια. Κάθε φορτηγό που θα εισέρχεται, θα παραλαμβάνει από την πύλη την καρτέλα «SPECIAL PARKING Φορτηγού Επίδειξης και Μεγάλης Παρέλασης», ενώ ο οδηγός ή και ο συνοδηγός θα πάρουν την καρτέλα «Οδηγός Φορτηγού Επίδειξης» για ελεύθερη, είσοδο - έξοδο από την πύλη σε όλη τη διάρκεια του TRUCK FESTIVAL. Στο χώρο αυτό, εκτός από τις τουαλέτες, έχουν τοποθετηθεί και δυο ντουζιέρες για τους οδηγούς που έρχονται από ταξίδι.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ:

Τα φορτηγά της μεγάλης παρέλασης θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι στις 09 το πρωί της Κυριακής. Για την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών που θα ξεφορτώσουν την Πέμπτη και επιθυμούν να μείνουν μέσα στο TRUCK FESTIVAL, έχουμε επίσης φροντίσει, αρκεί να τηλεφωνήσουν στον Παύλο Μαυρομύτη (κινητό 6974169943).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: Η αποχώρηση των φορτηγών της μεγάλης παρέλασης, θα γίνεται από την ίδια πύλη, δηλαδή με απευθείας έξοδο στη Λ. ΝΑΤΟ.
.

ΕΙΣΟΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:

Προκειμένου οι οδηγοί και συνοδηγοί ή σύζυγοι και παιδιά να εισέρχονται και να εξέρχονται ελεύθερα στο TRUCK FESTIVAL, μόλις παρκάρουν το φορτηγό, θα λάβουν ένα ειδικό για τον σκοπό αυτό καρτελάκι.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Από το χώρο στάθμευσης, τα φορτηγά θα εισέρχονται απευθείας στην πίστα για τη μεγάλη παρέλαση και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, όπως θα ορίζεται από τα σήματα. Η κίνηση θα γίνεται πολύ αργά για λόγους ασφαλείας, αλλά και για το κοινό που θα θέλει να τα φωτογραφίζει ή να τα βιντεοσκοπεί. Επίσης έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τηλεοπτικά κανάλια.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ:

Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση, έτσι και φέτος θα βραβευτούν τα καλύτερα φορτηγά των διαφόρων κατηγοριών και με τη βοήθεια των ίδιων των συμμετεχόντων, ελπίζουμε ότι θα είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι.

TEST DRIVE ΦΟΡΤΗΓΏΝ

Φέτος οι συμμετέχουσες αντιπροσωπείες, πέρα από τα νέα μοντέλα που θα εκθέτουν στα περίπτερα τους, θα διαθέτουν και φορτηγά για TEST DRIVE σε όσους επαγγελματίες επιθυμούν να τα δοκιμάσουν. Ο χώρος των Test Drive είναι επίσης οργανωμένος και περιλαμβάνει τη παρκίδα στάθμευσης των οχημάτων, καθώς και μια σειρά από τέντες παγόδες για τους αντιπροσώπους προκειμένου να δέχονται τους ενδιαφερόμενους, να τους δίνουν σειρά προτεραιότητας κ.λ.π.
Η πίστα διεξαγωγής του test drive βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την παρκίδα και η επιστροφή και το παρκάρισμα γίνεται εύκολα. Οδήγηση χωρίς το αντίστοιχο με το όχημα δίπλωμα, δεν επιτρέπεται.

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωστός κορυφαίος στυλίστας ανέλαβε και φέτος το κομμάτι των βραδινών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 7,30 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής στη μεγάλη τέντα όπου και η πασαρέλα. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει Truck Wash και Bikini show. Την Κυριακή το βράδυ προβλέπεται τραγούδι με γνωστά ονόματα, χορός και διεξαγωγή των καλλιστείων για την ανάδειξη της «Miss Truck Festival 2011».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ έχουν φέτος όλοι οι αυτοκινητιστές και οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης το οποίο απλά, θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους.
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, όπως κάθε χρόνο, έχουν όλοι όσοι εξασφάλισαν πρόσκληση ελεύθερης εισόδου είτε από το περιοδικό, είτε από τους εκθέτες, είτε από τον διοργανωτή.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ πέντε (5) ευρώ, θα καταβάλλουν όσοι δεν έχουν πρόσκληση ή επαγγελματικό δίπλωμα.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Σε κάθε περίπτωση, σύζυγοι και μικρά παιδιά εισέρχονται δωρεάν.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Οι επισκέπτες έχουν επίσης μια πολύ εύκολη πρόσβαση είτε από την Αθηνών - Κορίνθου, είτε από την Αττική οδό. Ερχόμενοι από την Αθηνών - Κορίνθου σε όποιο ρεύμα και αν βρίσκονται, στρίβουν από τη γέφυρα Ασπροπύργου και ακολουθώντας τη Λ. Δημοκρατίας προς Ασπρόπυργο, περνούν το συντριβάνι και κατευθύνονται προς τη Λ. ΝΑΤΟ, την οποία παίρνουν αριστερά προς Ελευσίνα.
Οι ερχόμενοι από την Αττική οδό, βγαίνουν στην έξοδο Ασπροπύργου και κατευθύνονται προς τη Λ. ΝΑΤΟ, την οποία ακολουθούν με κατεύθυνση την Ελευσίνα.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ιδιαίτερα εύκολη είναι και η πρόσβαση με τον προαστιακό για όσους δεν θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους. Είτε έρχονται από Πελοπόννησο, είτε από Αθήνα, κατεβαίνουν στη στάση Ασπροπύργου. Εκεί θα τους περιμένει το Λεωφορείο (shuttle bus) του TRUCK FESTIVAL, το οποίο σε λιγότερο από 10 λεπτά φτάνει στην είσοδο της έκθεσης. Σημειώστε, ότι σε κάθε άφιξη του προαστιακού, αντιστοιχεί μια αναχώρηση του δικού μας λεωφορείου.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:

Oι επισκέπτες, προερχόμενοι από νησιά που πιθανόν να φτάσουν νωρίς στο Truck Festival, λόγω της πολύ πρωινής άφιξης των πλοίων, θα περάσουν στην έκθεση και στο χώρο εστίασης για καφέ, μέχρι ν΄ ανοίξουν τα περίπτερα των εκθετών. Με την ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι την Παρασκευή η έκθεση ανοίγει στις 4 το απόγευμα, το Σάββατο στις 10 το πρωί και την Κυριακή στις 9.30 το πρωί.

ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΜΑΤΑ

Παρά την κρίση η φετινή έκθεση, είναι η πλουσιότερη σε εκθέτες και εκθέματα. Μετέχουν περί τους πενήντα εκθέτες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα προϊόντα για το φορτηγό και τον ιδιοκτήτη του, είτε είναι αυτοκινητιστής, μεταφορική ή εμπορική επιχείρηση. Η ποικιλία είναι εντυπωσιακή και περιλαμβάνει τα νέα μοντέλα των φορτηγών κάθε κατηγορίας βάρους. Θαλάμους διεθνών μεταφορών, γερανούς και γερανοφόρα οχήματα, ανυψωτικά περονοφόρα και μετακομίσεων. Ριτάρντερ, σασμάν, άξονες, εξαρτήματα, ανταλλακτικά, φρένα, καθίσματα και αξεσουάρ. Ταχογράφοι, συσκευές λήψης δεδομένων ψηφιακών ταχογράφων, περιοριστές ταχύτητας, συστήματα τηλεματικής. Ελαστικά, λιπαντικά, AdBlue. Πρωτότυπα συστήματα προκατασκευασμένων αποθηκών για μεταφορικές και εταιρείες Logistics.
Ιδιαίτερα δυναμική, αλλά και εντυπωσιακή, θα είναι φέτος η εμφάνιση εκθετών στο τομέα των υπηρεσιών με πρωταγωνιστές τα Ι ΚΤΕΟ φορτηγών, στα περίπτερα των οποίων οι αυτοκινητιστές και ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να ενημερωθούν, αλλά και να κλείσουν συμφωνίες για τον τεχνικό έλεγχο των φορτηγών τους. Συμμετοχή έχουν επίσης φέτος και εξειδικευμένα συνεργεία φορτηγών που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τεχνικά θέματα συντήρησης και επισκευών, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι για το κοινό η παρουσία προσομοιωτή οδήγησης. Την έκθεση πλαισιώνουν και άλλοι εκθέτες παροχής υπηρεσιών στο τομέα ασφάλισης οχημάτων και μεταφορών, στον ειδικό τύπο και όπως πάντα θα είναι κοντά μας ο Κύρος Ζιάγκας με τα μοντελάκια του και την ειδική πλατφόρμα των επιδείξεων που πραγματοποιεί με τα τηλεκατευθυνόμενα του.

ΠΡΟΣΙΤΗ και ΧΡΗΣΤΙΚΗ. Η έκθεση Truck Festival έχει τη δική της μοναδικότητα, αφού ταυτόχρονα αποτελεί και την ετήσια γιορτή των αυτοκινητιστών και φίλων του φορτηγού, είναι το καθιερωμένο αντάμωμα των επαγγελματιών της Μεταφοράς, ο χώρος των test drive και των επιδείξεων. Βασικό, ωστόσο στοιχείο του Truck Festival είναι ο χαρακτήρας της έκθεσης: Που είναι προσιτή και χρηστική για τον επισκέπτη. Τόσο η δομή της, όσο και η λειτουργία της, αλλά και το είδος της πλειονότητας των εκθεμάτων, την καθιστούν απόλυτα ενημερωτική και χρήσιμη για τον επισκέπτη. Τα εκθέματα όλα έχουν να κάνουν με τη δική του επαγγελματική καθημερινότητα, είναι αυτά που χρειάζεται για το φορτηγό του, αυτά που χρησιμοποιεί. Από την πλευρά τους και οι εκθέτες στο Truck Festival, έρχονται σε άμεση επαφή με τον άμεσα ενδιαφερόμενο με αυτόν που αποφασίζει για την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Σημαντική υπήρξε η υποστήριξη του Δήμου Ασπροπύργου στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και τώρα, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Truck Festival, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από το βήμα αυτό τον δήμαρχο κ. Μελετίου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την συμπαράστασή του στην προσπάθεια μας και με ιδιαίτερη χαρά τον περιμένουμε να εγκαινιάσει το φετινό Truck Festival.

ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ»

Στο κέντρο της φετινής έκθεσης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το «Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών», μια πρωτοβουλία του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που αποβλέπει στην ανάδειξη του έργου των αυτοκινητιστών και τη συμβολή του στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας. Να μάθουν οι νεότεροι πως το φορτηγό ήταν εκείνο που μετέφερε τα αγαθά από τη μια στην άλλη άκρη της χώρας και πως το λεωφορείο ήταν εκείνο που ένωσε τις κοινωνίες των Ελλήνων μεταφέροντας ανθρώπους και πολιτισμό.
Το «Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών» περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η συμβολή του Φορτηγού στην ανάπτυξη του νεότερου Ελληνικού Κράτους», σκίτσα διάσημων σκιτσογράφων με θέμα το φορτηγό, μια συλλογή εκπληκτικών αερογραφιών επί φορτηγών, βιβλιοπωλείο με ενδιαφέρουσες εκδόσεις για τα επαγγελματικά οχήματα, την τεχνολογία τους, τις μεταφορές/logistics κ.ά. Στην ίδια τέντα του Πολιτιστικού Κέντρου Φορτηγών θα προβάλλονται όλα τα μοντέλα φορτηγών που κατέκτησαν τον τίτλο «International Truck of the Year» κατά τα τελευταία 35 χρόνια, καθώς και video από μεταφορές και φορτηγά σε όλο τον κόσμο.
Κορυφαία, ωστόσο εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου θα αποτελέσει η βράβευση και απονομή τιμητικών μεταλλίων και διπλωμάτων σε παλαίμαχους έλληνες αυτοκινητιστές απ' όλη τη χώρα.

Στο ίδιο τεύχος #282

PreviousNext