Τροχοί & TIR

Στην κυκλοφορία τα 15 αρθρωτά CITARO G του Ο.Α.Σ.Θ.

Ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα, η κυκλοφορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης των 15 αρθρωτών λεωφορείων Mercedes-Benz Citaro G. Υπενθυμίζεται, ότι η προμήθεια των 15 καινουργών αρθρωτών αστικών λεωφορείων είχε ανατεθεί στην EvoBus Ελλάς έπειτα από Διεθνή Δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011. Τα νέα λεωφορεία αντικαταθιστούν αντίστοιχο αριθμό λεωφορείων παλαιότερης τεχνολογίας και η κυκλοφορία τους ξεκίνησε τμηματικά για την εξυπηρέτηση του κοινού της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο.
Τρίτη 29/05/2012 - 15:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα, η κυκλοφορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης των 15 αρθρωτών λεωφορείων Mercedes-Benz Citaro G.
Υπενθυμίζεται, ότι η προμήθεια των 15 καινουργών αρθρωτών αστικών λεωφορείων είχε ανατεθεί στην EvoBus Ελλάς έπειτα από Διεθνή Δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011. Τα νέα λεωφορεία αντικαταθιστούν αντίστοιχο αριθμό λεωφορείων παλαιότερης τεχνολογίας και η κυκλοφορία τους ξεκίνησε τμηματικά για την εξυπηρέτηση του κοινού της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο.
Το Citaro G με μήκος 17,94 μέτρα έχει ικανότητα μεταφοράς μέχρι 160 επιβατών. Προορίζεται δηλαδή, για πολυσύχναστα δρομολόγια σε κεντρικούς δρόμους στις ώρες αιχμής. Η σχεδίαση χαμηλού δαπέδου σε όλο του το μήκος, οι είσοδοι και έξοδοι χωρίς σκαλοπάτια και οι τέσσερις μεγάλες πόρτες επιτυγχάνουν την ταχεία επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Διαθέτει επίσης χώρο για ένα αμαξίδιο για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

PreviousNext