Τροχοί & TIR

Ο Πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ μιλά στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR

Μειωμένα διόδια για τα ΦΔΧ, επιμήκυνση των χρεών των αυτοκινητιστών, χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τις μεταφορικές είναι αιτήματα που θέτει προς την Πολιτεία ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, Πέτρος Σκουλικίδης μέσω του ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου που κυκλοφορεί.
Τρίτη 03/07/2012 - 13:18
Κοινοποίηση στα Social Media

«Το κόμιστρο πρέπει να βγαίνει μετά από τη σωστή κοστολόγηση, το σωστό υπολογισμό του κόστους του δρομολογίου και να μην είναι αποτέλεσμα πανικού. Αν στον πανικό μας να καλύψουμε άμεσες τρέχουσες ανάγκες, ρίχνουμε το κόμιστρο κάτω του κόστους, ο Κλάδος θα οδηγηθεί στην καταστροφή του κι εμείς στην πτώχευση».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουλικίδης στέλνει μέσω του περιοδικού μας μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους αυτοκινητιστές να μην παρασύρονται και επιτέλους να συγκρατήσουν τα κόμιστρα σε βιώσιμα επίπεδα.

Μάλιστα στη συνέντευξή του ο ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, Πέτρος Σκουλικίδης, επικαλέστηκε το «σλόγκαν» του περιοδικού «στη γη ό,τι παράγεται μεταφέρεται» για να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον με αισιοδοξία. Η οδική μεταφορά πάντα θα υπάρχει γιατί ό,τι παράγεται… μεταφέρεται. Ούτε πρέπει να φοβόμαστε τις μεγάλες ξένες πολυεθνικές. Οι Έλληνες αυτοκινητιστές διαθέτουν τεχνογνωσία μεταφορών και εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Αρκεί να δώσουμε τα χέρια κι εμείς, μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα για να καλύπτουμε κάθε μεταφορική ανάγκη του πελάτη. Έχοντας περισσότερα φορτηγά διαθέσιμα, θα κάνουμε λιγότερα άφορτα χιλιόμετρα και με ανταγωνιστικό κόμιστρο απέναντι και στον σιδηρόδρομο. Με σωστή οργάνωση, πολλά θα μπορούμε να πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Σκουλικίδης.

Αναλυτικά οι απόψεις του κ. Σκουλικίδη δημοσιεύονται στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext