Τροχοί & TIR

Το πρώτο βήμα για τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Το πρώτη ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή ενιαίου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, έγινε με την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» για την υλοποίηση του «Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων» στην περιοχή του Ελαιώνα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρ. Τσίτουρα, το δήμαρχο Αιγάλεω, Χρ. Καρδαρά, και τον πρόεδρο του συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ Σοφ. Φάτσιο
Τρίτη 03/07/2012 - 17:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτη ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή ενιαίου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, έγινε με την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» για την υλοποίηση του «Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων» στην περιοχή του Ελαιώνα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρ. Τσίτουρα, το δήμαρχο Αιγάλεω, Χρ. Καρδαρά, και τον πρόεδρο του συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ Σοφ. Φάτσιο.
Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 17 μήνες από την έναρξη των εργασιών, ενώ η καθημερινή κίνηση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 35.000 άτομα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η απευθείας σύνδεση με το σταθμό «Ελαιώνας» του Αττικό Μετρό, αλλά και η σύνδεση της περιοχής με κεντρικούς οδικούς άξονες. Ο νέος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του μετρό, στην περιοχή και κοντά στο σταθμό «Ελαιώνας», όπως προβλέπεται στο Π.Δ. 750δ/2005 του Οργανισμού της Αθήνας.

PreviousNext