Τροχοί & TIR

Με Ανεξάρτητη Εμπρός Ανάρτηση Τα Νέα Volvo FH!

Ακολουθώντας τη δημοφιλή ανάμεσα στους κατασκευαστές πρακτική της… με το σταγονόμετρο ροής πληροφοριών («teaser») η Volvo Trucks δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για την πολυαναμενόμενη νέ
Τετάρτη 22/08/2012 - 11:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Ακολουθώντας τη δημοφιλή ανάμεσα στους κατασκευαστές πρακτική της… με το σταγονόμετρο ροής πληροφοριών («teaser») η Volvo Trucks δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για την πολυαναμενόμενη νέα γενιά FH. Πέρα από μία φωτογραφία όπου διακρίνεται ένα τμήμα του εμπρός τμήματος του νέου μοντέλου, σχεδόν καμία αναφορά δεν υπάρχει ακόμη σε τεχνικές προδιαγραφές όπως κινητήρες, εκδόσεις, καμπίνες κ.ά.

Αλλά, το πρώτο δελτίο Τύπου ήδη είναι θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης. Κι αυτό γιατί, η Volvo Trucks ανακοίνωσε ότι, το νέο FH θα φέρει μία σημαντική τεχνολογική καινοτομία σε παγκόσμια «πρώτη προβολή» -ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση! «Πρόκειται για το φορτηγό που θα μας οδηγήσει στο μέλλον». Με αυτά τα λόγια ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks, συνοψίζει στο ίδιο δελτίο Τύπου, τις νέες εκδόσεις των Volvo FH και Volvo FH16 οι οποίες θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους σύντομα: Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, η Volvo Trucks θα παρουσιάσει στον ειδικό Τύπο τις νέες εκδόσεις του Volvo FH και του Volvo FH16 .

«Επί σχεδόν δύο δεκαετίες, η σειρά Volvo FH προσφέρει στις μεταφορικές εταιρείες ασφάλεια, αποδοτικές μεταφορές και υψηλή ποιότητα.Με τα νέα προϊόντα μας γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και στους τρεις τομείς» λέει ο Claes Nilsson, πρόεδρος της Volvo Truck Corporation.

«ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ»

Σύμφωνα με τα στελέχη του κατασκευαστή, ένας από τους κύριους στόχους στη διαδικασία της εξέλιξης του νέου FH ήταν η δημιουργία ενός οχήματος με την καλύτερη οδική συμπεριφορά της αγοράς. Πολλές δομικές βελτιώσεις δίνουν στη νέα σειρά Volvo FH μία στιβαρή και ταυτόχρονα ευέλικτη σχεδίαση, κάτι που επί του παρόντος –καθώς οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο Τύπου φανερώνουν ελάχιστα πράγματα- μπορείτε να δείτε στην ταινία που είχαμε αναρτήσει και στον διαδικτυακό ιστότοπο του Τ&Τ (www.volvotrucks.com/fh) όπου η ρεκορντγούμαν της σχοινοβασίας Faith Dickey ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα σε δύο φορτηγά που κινούνται με 80 χλμ/ώρα. Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και την επίσημη παρουσίαση στις 5 Σεπτεμβρίου όπου θα παρευρίσκεται και η συντακτική ομάδα του Τ&Τ.

«Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Το Volvo FH θυμίζει περισσότερο επιβατικό αυτοκίνητο παρά φορτηγό όσον αφορά την ακρίβεια στην απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, και τη γεμάτη σιγουριά κατευθυντικότητα», λέει ο Martin Palming, Product Manager της Volvo Trucks.

Η νέα σειρά Volvo FH λοιπόν, εφοδιάζεται με μία νέα ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση (IFS) για βαριά (μόνο αριστεροτίμονα για αρχή) φορτηγά. «Το Volvo FH χωρίς IFS είναι νούμερο ένα στην αγορά, αλλά το IFS έχει τα φόντα να φέρει την επανάσταση στο κράτημα των φορτηγών. Το Volvo FH με IFS θα έχει το καλύτερο κράτημα στο χώρο των φορτηγών παγκοσμίως» διαβεβαιώνει ο Martin Palming.

PreviousNext