Αλλάζει από φέτος ο τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου το κράτος να γλιτώσει τα έξοδα αποστολής ειδοποιητηρίων και εκτύπωσης αυτοκόλλητων. Έτσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μην ξανατυπωθούν τα γνωστά ειδικά αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την απόδειξη πληρωμής των τελών από την τράπεζα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα σχετικά ειδοποιητήρια θα σταλούν φέτος μόνο σε όσους κατέθεσαν τις δηλώσεις τους στις ΔΟΥ, ενώ οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες οχημάτων που τις υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου θα ενημερωθούν με μήνυμα στον υπολογιστή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Και οι μεν όμως και οι δε, μόλις λάβουν το ειδοποιητήριο ή το σχετικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να καταβάλουν τα τέλη του 2013, θα μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας και με το ειδοποιητήριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση, την απόδειξη θα πρέπει να την έχουν πάντα μαζί τους, ώστε σε τυχόν έλεγχο να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την ταλαιπωρία σε χρόνο, ενδεχομένως και σε χρήμα. Το υπουργείο Οικονομικών πάντως έχει ήδη υπολογίσει ότι από τα τέλη του επόμενου έτους θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,01 δισ. ευρώ.