Τροχοί & TIR

Ανανεωμένα, με κινητήρες Euro 6 όλα τα ΜΑΝ

Ανανεωμένα θα εμφανιστούν το Σεπτέμβριο, όλα τα φορτηγά ΜΑΝ με νέους κινητήρες Euro 6, με ορισμένες μηχανικές βελτιώσεις και με ελαφρές σχεδιαστικές αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση. Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει στην έκθεση ΙΑΑ του Αννόβερο, αλλά στο μεταξύ το περιοδικό Τ&Τ είχε την ευκαιρία να τα γνωρίσει νωρίτερα στο Κέντρο Φορτηγών και Λεωφορείων της γερμανικής μάρκας στο Μόναχο.
από Μανώλης Αγριμανάκης | Σάββατο 01/09/2012 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ανανεωμένα θα εμφανιστούν το Σεπτέμβριο, όλα τα φορτηγά ΜΑΝ με νέους κινητήρες Euro 6, με ορισμένες μηχανικές βελτιώσεις και με ελαφρές σχεδιαστικές αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει στην έκθεση ΙΑΑ του Αννόβερο, αλλά στο μεταξύ το περιοδικό Τ&Τ είχε την ευκαιρία να τα γνωρίσει νωρίτερα στο Κέντρο Φορτηγών και Λεωφορείων της γερμανικής μάρκας στο Μόναχο.

Κύριο στοιχείο λοιπόν, ο εξοπλισμός των TGL, TGM, TGX και TGS με κινητήρες Euro 6 και η δήλωση του επικεφαλής της ΜΑΝ, ότι σε σχέση με τις αποδόσεις τους, τα νέα φορτηγά παραμένουν οικονομικότερα στην κατανάλωσή τους, τόσο σε πετρέλαιο, όσο και σε AdBlue και βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με εκείνα των κινητήρων EEV (πενταμισάριδες). Παράλληλα, ο εξοπλισμός Euro 6 δεν προσθέτει ιδιαίτερο βάρος με αποτέλεσμα τα ΜΑΝ φορτηγά να διατηρούν υψηλό ωφέλιμο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ειδικά για τους τράκτορες TGX, αναφέρθηκε ότι η κατανάλωση βρίσκεται περί τα τρία λίτρα (στα 100 χλμ.) πιο κάτω από τον ανταγωνισμό.

Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της απόδοσης, η ΜΑΝ τοποθετεί τώρα, ως στάνταρ εξοπλισμό, χωρίς χρέωση, το σύστημα ΜΑΝ TeleMatics, το οποίο επίσης συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους του φορτηγού.

Γνωρίστε τα νέα Euro 6 TGX και TGS με συνδυασμό AdBlue και επαναεισαγωγής των καυσαερίων, καθώς και του φίλτρου μικροσωματιδίων μέσα από το ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext