Το Μεγαλύτερο Φορτηγό SCANIA που Κατασκευάστηκε Ποτέ!

Παρ, 16/11/2012 - 14:45

Το μεγαλύτερο φορτηγό Scania που κατασκευάστηκε ποτέ είναι γεγονός. ΄Εχει μήκος 18,5 μέτρα, φέρει 7 άξονες και διαθέτει μονοκόμματο σασί για υπερκατασκευή 15,5 μέτρα. Εκεί πάνω τοποθετήθηκε η επίσης μεγαλύτερη στον κόσμο πρέσα μπετού της γνωστής μάρκας Cifa με μπούμα μήκους 101 μέτρων αποτελούμενη από 7 συνολικά στελέχη. Η εκπληκτική κατασκευή πιστοποιήθηκε κι από το γνωστό βιβλίο των ρεκόρ, Γκίνες.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελούν τα τέσσερα τελευταία βελόνια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα μειώνοντας έτσι το μικτό βάρος του συρμού που υπολογίζεται με την αντλία σε λειτουργία, δηλαδή και με το βάρος του μπετού που πρεσάρεται και βρίσκεται διαρκώς μέσα στα 101 μέτρα της αντλίας.
Ο κινητήρας του Scania είναι ο γνωστός μας V8 των 620 HP. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη Scania Σουηδίας σε συνεργασία με τη φίρμα Laxa που ειδικεύεται στις κατά παραγγελία ειδικές κατασκευές, είτε αφορούν στην καμπίνα, είτε στο πλαίσιο.

Στο σασί δούλεψε επίσης και η κινεζική βιομηχανία βαρέων οχημάτων Zoomlion, η οποία, σε συνεργασία με τη Cifa ανέλαβε τη μηχανική προετοιμασία του πλαισίου προκειμένου να δεχτεί και να ασφαλίσει την τεράστια πρέσα. Πελάτης είναι πολυεθνική κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κίνα σε μεγάλα οικοδομικά έργα.

Μανώλης Αγριμανάκης