Χρηστικές οδηγίες για προβλήματα που προκύπτουν στο δρόμο εξαιτίας του χειμώνα και που είναι αντιμετωπίσιμα έστω και προσωρινά, μέχρι να φτάσουμε στο συνεργείο.

Κάθε εποχή του χρόνου παρουσιάζει αυξημένες δυσκολίες για τον αυτοκινητιστή και το όχημά του. Την περίοδο του χειμώνα, όμως, τα προβλήματα πληθαίνουν.
Έτσι, εάν οι βαρύτερες μέρες του χιονιά συντροφεύουν τα δρομολόγιά σας, δεν
έχετε παρά να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες «αναποδιές», κάτω από αντίξοες συνθήκες έστω και προσωρινά, ώσπου να βγει το δρομολόγιο και
μέχρι το φορτηγό να πάει στο συνεργείο. Αρχικά, ένα σωστά φροντισμένο όχημα το οποίο έχει συντηρηθεί κατάλληλα, με όλα τα προγραμματισμένα service που δίνει ο κατασκευαστής για τα διάφορα εξαρτήματα και τμήματα, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες βλάβης και ζημιάς στον δρόμο. Αλλά και ο οδηγός οφείλει να διαθέτει τα απαραίτητα εκείνα μέσα και εργαλεία, τα οποία θα τον βοηθήσουν να επιλύσει τυχόν προβλήματα.

Το παρόν άρθρο λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την απαραίτητη σχέση φορτηγού - συνεργείου αλλά παρέχει χρηστικές πληροφορίες ώστε το φορτηγό να καταφέρει να φτάσει σε
αυτό.

Ενημερωθείτε στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφορεί.