Τροχοί & TIR

Eργοστάσιο MAN με ουδέτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Το πρώτο εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων ΜΑΝ με ουδέτερες εκπομπές CO2 είναι πλέον πραγματικότητα. Η MAN Truck & Bus κάνει έτσι ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την π
Σάββατο 04/04/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτο εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων ΜΑΝ με ουδέτερες εκπομπές CO2 είναι πλέον πραγματικότητα. Η MAN Truck & Bus κάνει έτσι ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την προστασία του κλίματος με τη χρήση αποκλειστικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη γραμμή παραγωγής, στην πόλη Pinetown, στη Νότια Αφρική.

Ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό σύστημα με ηλιακούς συλλέκτες, έχει εγκατασταθεί στις στέγες του εργοστασίου, το οποίο καλύπτει επιφάνεια 6.300 τμ. Αυτό το σύστημα μπορεί να παράγει έως και 810.000 kWh ετησίως, προσφέροντας ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον. Η παραγόμενη ενέργεια επαρκεί για τη λειτουργία του εργοστασίου, και το πλεόνασμα αυτής, τροφοδοτείται στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό το μέτρο, από μόνο του, μειώνει τις εκπομπές CO2 στην παραγωγή της ΜΑΝ κατά 860 τόνους ανά έτος. Ειδικοί εξέτασαν σχολαστικά τις στέγες πριν από την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Κατασκευάστηκαν φεγγίτες στην οροφή, που επιτρέπουν την διέλευση όσο το δυνατόν περισσότερου ηλιακού φωτός στη διάρκεια της ημέρας. Με σύγχρονη μόνωση εξασφαλίζεται να καταναλώνει ο κλιματισμός όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.

Δεξαμενές βρόχινου νερού έχουν εγκατασταθεί για να παρέχουν μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για το πλύσιμο των οχημάτων στον χώρο του εργοστασίου, τα υδάτινα λύματα του οποίου ανακυκλώνονται. «Το εργοστάσιο με ουδέτερες εκπομπές CO2, στην Pinetown, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την υλοποίηση της Στρατηγικής μας για την προστασία του Κλίματος και αποδεικνύει τι εννοούμε όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα στην προστασία του κλίματος.

Το έργο αυτό, είναι το σημείο αναφοράς για την αειφόρο παραγωγή εμπορικών οχημάτων στην Αφρική», λέει ο Δρ Georg Pachta-Reyhofen, Διευθύνων Σύμβουλος της MAN SE. Η ΜΑΝ έχει θέσει ως στόχο της, τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25% μέχρι το 2020, σε σύγκριση με αυτές του 2008. Ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός. Μέχρι το τέλος του 2014, η ΜΑΝ ήδη έφτασε στο 19%, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 105.000 λιγότερους τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στην ατμόσφαιρα.

MAN
PreviousNext