Τροχοί & TIR

Επιλογή Ελαφρού Επαγγελματικού: Ford Transit Connect Trend

Στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά των φαρμάκων δραστηριοποιούνται καθημερινά τα 20 ελαφρά επαγγελματικά φορτηγά Ford που αποτελούν το στόλο της εταιρείας «Δυναμική Φαρμακαποθήκη ΑΕ, έργο της οποίας εί
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 01/12/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά των φαρμάκων δραστηριοποιούνται καθημερινά τα 20 ελαφρά επαγγελματικά φορτηγά Ford που αποτελούν το στόλο της εταιρείας «Δυναμική Φαρμακαποθήκη ΑΕ, έργο της οποίας είναι η εμπορία, διανομή και προώθηση φαρμάκων, παραφαρμάκων, καλλυντικών και άλλων προϊόντων που αφορούν το φαρμακείο, καθώς και 3PL υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιρειών.

Η εταιρεία επέλεξε το μοντέλο Ford Transit Connect Trend με μακρύ μεταξόνιο, που διαθέτει πλούσιο χώρο φόρτωσης, ισχυρό κινητήρα πετρελαίου και ένα άνετο χώρο οδήγησης με αξιόλογο εξοπλισμό.

Χώρος φόρτωσης

Από την πλευρά του συνοδηγού, ο σχεδιασμός του χώρου κάτω από το ταμπλό σε συνδυασμό με την αναδίπλωση του καθίσματος και το άνοιγμα του διαχωριστικού πλέγματος επιτρέπει την τοποθέτηση αντικειμένων μεγάλου μήκους (π.χ. σωλήνες) από την πίσω πόρτα της κλούβας μέχρι μπροστά, στο σημείο κάτω από το ταμπλό.

Αυτό σημαίνει, ότι μπορούν να μεταφερθούν εμπορεύματα μήκους μέχρι και 3,4 μέτρων με τις πίσω πόρτες κλειστές. Μέχρι το διαχωριστικό της καμπίνας, το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης πλησιάζει τα δύο μέτρα (1959 χιλ.) με πλάτος 1538 χιλ., το οποίο περιορίζεται στα 1226 χιλ. ανάμεσα στους θόλους των τροχών. Το ύψος είναι στα 1269 χιλ. και ο συνολικός χώρος φόρτωσης ανέρχεται σε 3,6 κ.μ. ή 4,4 κ.μ. με την επέκταση μπροστά.

Πρόκειται για ικανοποιητικές διαστάσεις που εξυπηρετούν πλήθος μεταφορικών εφαρμογών για αστικές μεταφορές-διανομές, όπως βέβαια και μεμονωμένους επαγγελματίες για τη μεταφορά των υλικών της δουλειάς τους. Αρκεί να σημειώσουμε ότι στην κλούβα του Connect χωράνε εύκολα δύο ευρωπαλέτες, χωρίς πρόβλημα βάρους, αφού το συνολικό ωφέλιμο φτάνει τα 821 kg, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις συνήθεις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες.

Το Connect διευκολύνει επίσης τη διακίνηση των εμπορευμάτων και των υλικών χάρη στην πλαϊνή πόρτα, που αφήνει μεγάλο άνοιγμα με πλάτος 660 χιλ. και ύψος 1228 χιλ. Το κατώφλι φόρτωσης βρίσκεται στα 616 χιλ. ένα χαμηλό σχετικά ύψος για πιο ξεκούραστες φορτοεκφορτώσεις.

Άνεση για τον οδηγό

Ιδιαίτερα ευρύχωρο με σωστή εργονομία και με μοντέρνο διάκοσμο είναι το Transit Connect Trend, παρέχοντας στον οδηγό την άνεση που χρειάζεται για πολύωρη δουλειά σε αστικό περιβάλλον. Τιμόνι και κάθισμα ρυθμίζονται εύκολα προς κάθε κατεύθυνση, ο μικρός λεβιές επιλογής ταχυτήτων βρίσκεται στη σωστή θέση και το πέρασμα από τη μια στην άλλη σχέση γίνεται με μικρή διαδρομή του επιλογέα και απαλό κούμπωμα της ταχύτητας. Αρκετές λειτουργίες έχουν περάσει πάνω στο τιμόνι κάνοντας ακόμη πιο άνετη τη δουλειά του οδηγού. Πάνω από το παρμπρίζ είναι η θήκη εγγράφων και δεξιά η κεντρική κονσόλα με σωστά ομαδοποιημένα πλήκτρα λειτουργίας του ηχοσυστήματος, του κινητού τηλεφώνου, του κλιματισμού κ.α.

Η προσεγμένη συναρμογή των πλαστικών σε όλο το μήκος του ταμπλό δεν προκαλεί το παραμικρό τρίξιμο και ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει την ποιότητα των υλικών και το τέλειο φινίρισμά τους.

Γενικά, ο χώρος οδήγησης του Connect Trend δεν διαφέρει σε άνεση και πολυτέλεια από μια σύγχρονη επιβατική έκδοση αυτοκινήτου Ford (Focus και C-Max) γεγονός που προσελκύει μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών, οι οποίοι επιθυμούν ένα αυτοκίνητο τόσο για τις επαγγελματικές τους ανάγκες, όσο και για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους εντός και εκτός πόλεων.

Κινητήρας-σασμάν, Κατανάλωση

Το συγκεκριμένο Connect Trend εξοπλίζεται με τον κινητήρα Duratorg TDCi πετρελαίου 115 ίππων χωρητικότητας 1,6 λίτρων Euro 5, ο οποίος αποδίδει ισχύ 115 ίππων και ροπή 270-285 Nm (με overboost). Είναι 4κύλινδρος σε σειρά με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC), 8 βαλβίδες, κυλινδροκεφαλή ελαφρού κράματος, σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης, πολλαπλών σημείων (common rail), υπερσυμπιεστής με ψυγείο αέρα (turbo intercooler), ηλεκτρονικό γκάζι (EGR). Διαθέτει επίσης στάνταρ αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο σωματιδίων αιθάλης vDPF (vaporizer Diesel Particulate Filter).

Συνεργάζεται με εξάρι μηχανικό σασμάν ικανό να εκμεταλλεύεται πλήρως την παρεχόμενη ροπή και ταυτόχρονα να συμβάλλει στη διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα εφόσον φυσικά και ο οδηγός εξοικειωθεί με την πραγματοποίηση των αλλαγών στην κατάλληλη στιγμή σε σχέση με τις στροφές του κινητήρα και τις οδηγικές συνθήκες. Έτσι, στις τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης που ανακοινώνονται από τον κατασκευαστή, το Transit Connect καταναλώνει 4,9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Σε μέτρηση δοκιμής που έχει πραγματοποιήσει το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR (τεύχος No 320) έχοντας καλύψει διάφορες διαδρομές εντός και εκτός πόλεως συνολικής απόστασης 1000 χιλιομέτρων, η μέση κατανάλωση ανήλθε σε 6,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας, στάνταρ είναι το σύστημα ευστάθειας ESC με LAC που αντιλαμβάνεται το βάρος του φορτίου, σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος πανικού (ΕΒΑ). Προαιρετικά διατίθενται και αρκετά ακόμη προηγμένα ηλεκτρονικά, με κάποια από αυτά να αποτελούν παγκόσμια «πρώτη» στην κατηγορία, όπως το Active City Stop που επιβραδύνει μόνο του το όχημα (σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης) αν διαγνώσει πως επίκειται πιθανή σύγκρουση. T

Δυναμική ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ Α.Ε.

Με σύγχρονα αυτοματοποιημένα συστήματα προδιαγραφές Ε.Ο.Φ. και ένα μεγάλο στόλο ιδιόκτητων επαγγελματικών αυτοκινήτων, η Δυναμική Φαρμακαποθήκη Α.Ε. κατέχει εξέχουσα θέση στην εμπορία, διανομή και προώθηση φαρμάκων, παραφαρμάκων, καλλυντικών και λοιπών προϊόντων που ενδιαφέρουν ένα Φαρμακείο. Στην κύρια αυτή δραστηριότητα προστίθεται η αποθήκευση και διανομή προϊόντων οίκων του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Για τον έγκαιρο, χωρίς λάθη εφοδιασμό των δεκάδων φαρμακείων σε καθημερινή βάση, η εταιρεία απασχολεί 86 άτομα, ανάμεσα τους πολλοί επιστήμονες, ενώ και οι ίδιοι οι μέτοχοι είναι φαρμακοποιοί. Διαθέτει ένα πλήρες ρομποτικό σύστημα αυτόματης εκτέλεσης των παραγγελιών, σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα ERP, παραγγελιοληψία online και ηλεκτρονική, σύστημα ελέγχου παραγγελιών με scanner readers.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου η εταιρεία λειτουργεί με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, που σημαίνει αυστηρή τήρηση FIFO, εκπαιδευμένο προσωπικό στα ευπαθή προϊόντα (εμβόλια, είδη ψυγείου), ανακύκλωση των ληγμένων, χαλασμένων προϊόντων και κάθε είδους απορριμμάτων της εταιρείας.

Ειδικά στον τομέα των διανομών – παραδόσεων φαρμάκων προέχει η συνέπεια προς τους πελάτες που απαιτούν γρήγορη εξυπηρέτηση και υπευθυνότητα.

Συμβολή στον τομέα αυτό έχει και ο στόλος των αυτοκινήτων Ford που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της εταιρείας, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά την επίσκεψή μας στην έδρα της εταιρείας Δυναμική Φαρμακαποθήκη Α.Ε. στο Περιστέρι.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext